Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 29 de juliol de 2008> El Govern aprova el Pla de polítiques de dones amb 560 actuacions per afavorir la igualtat
Dimarts, 29 de juliol de 2008

El Govern aprova el Pla de polítiques de dones amb 560 actuacions per afavorir la igualtat


  • La inversió per enguany és de gairebé 114 milions d'euros, un 46,8% més que l'any passat

  • El pla impulsarà la paritat de dones i homes a la Generalitat i donarà suport als ens locals en polítiques de dones, entre altres mesures

El Govern ha aprovat avui el Pla de polítiques de dones per al període 2008¬2011, que hauran d'aplicar tots els òrgans de l'Administració de la Generalitat per aconseguir una relació més equilibrada entre dones i homes en tots els àmbits. Aquest pla, que contempla 560 actuacions, inclou com a novetat l'establiment d'indicadors per avaluar-ne l'efectivitat.

Altres objectius del Pla són donar suport als ens locals en polítiques de dones i establir mecanismes específics a les zones rurals. Les actuacions contemplades al document també pretenen adequar les polítiques d'habitatge i mediambient per organitzar millor la vida quotidiana i facilitar la mobilitat a través d'un model territorial i urbà.

Per aquest any, el Pla preveu una inversió de 113,9 milions d'euros, xifra que representa un increment del 46,8% respecte la inversió realitzada pel Govern en polítiques de dones l'any passat, que va ser de 77,6 milions d'euros.

El Pla està dividit en sis línies estratègiques a través de les quals es promourà transversalment la perspectiva de gènere a totes les actuacions governamentals. Aquestes línies són la transversalitat de les polítiques de dones a les administracions públiques; els canvis culturals que transformin estructures i models patriarcals; la participació; la reorganització dels treballs i noves polítiques dels temps; la qualitat de vida i cohesió social, i la intervenció integral contra la violència masclista.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya