Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 29 de juliol de 2008> El Govern aprova la Cartera de serveis socials amb 127 serveis i prestacions
Dimarts, 29 de juliol de 2008

El Govern aprova la Cartera de serveis socials amb 127 serveis i prestacions


  • 72 d'aquests serveis, més de la meitat, estan garantits per llei

  • Alguns d'ells són el servei de prevenció de les situacions de dependència o els serveis especialitzats d'atenció a la infància

El Govern ha aprovat la Cartera de serveis socials, que recull les prestacions que el Sistema Públic de Serveis Socials ha d'oferir i el nivell de creixement i d'intensitat que cal assolir en la seva prestació al final del període 2008-2009.

En total, l'avantprojecte contempla 127 serveis, l'accés a 72 dels quals, més de la meitat, estarà garantit per llei. Entre aquests es troben els serveis especialitzats d'atenció a la infància i l'adolescència o el servei de prevenció de les situacions de dependència. Aquestes prestacions en divideixen en tres categories: de serveis, econòmics i tecnològics.

La Cartera inclou les prestacions de serveis, econòmiques i tecnològiques de responsabilitat de la Generalitat i dels ens locals. Distingeix entre prestacions garantides, que seran exigibles com a dret subjectiu, i prestacions no garantides, que només ho seran d'acord amb les disponibilitats pressupostàries i atenent als principis de prelació i concurrència.

També s'han determinat diverses prestacions de serveis no gratuïtes en les quals s'estableix el cost de referència, el mòdul social -és a dir, el cost dels serveis d'atenció personal, educativa i social que són sempre a càrrec de l'administració responsable-i el copagament màxim de les persones beneficiàries.

La Cartera estableix la possibilitat de demanar el copagament d'aquelles prestacions que comportin substitució de la llar, alimentació, vestit, neteja de la llar i allotjament. Així mateix, els ens locals poden sotmetre a copagament la prestació de teleassistència i la d'ajut a domicili. L'import variarà en funció de la capacitat econòmica de la persona beneficiària.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya