Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 1 de juliol de 2008> El Govern dóna llum verda a la revisió i nou impuls de l'Acord estratègic
Dimarts, 1 de juliol de 2008

El Govern dóna llum verda a la revisió i nou impuls de l'Acord estratègic


 • El nou text té per objectiu fer més competitiva l'economia catalana

 • El text està estructurat en 7 grans blocs, 22 línies i 102 mesures

 • El Govern ha aprovat avui la revisió i l'impuls de l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia.

  El nou document està estructurat en 7 grans blocs (Innovació i coneixement, Capital humà, Infraestructures, Competitivitat empresarial, Activitat econòmica i medi ambient, Qualitat de l'ocupació i Cohesió social), 22 línies i 102 mesures i posa l'accent en una sèrie d'àmbits on és prioritari dur a terme actuacions que ajudin a transformar el model de competitivitat de l'economia catalana.

  De les 22 línies 8 han estat considerades prioritàries, d'impuls estratègic per part del Consell d'Institucions: innovació i transferència tecnològica; formació professional; èxit escolar; anglès; infraestructures estratègiques; regulació, competència, simplificació administrativa i contractació pública; ús racional i de qualitat dels recursos (activitat econòmica i medi ambient) i immigració i mercat laboral. L'Acord estratègic preveu, per exemple, mesures per transformar el model de la Formació Professional, reforçar l'èxit escolar i l'aprenentatge de l'anglès i apostar per la innovació i la tecnologia.

  L'Acord estratègic 2005-2007 ha ajudat a iniciar la transformació del model de competitivitat durant els tres anys de la seva aplicació. En aquest temps, el creixement de l'economia catalana s'ha sustentat sobre unes bases més sòlides i equilibrades: la inversió en béns d'equipament i les exportacions. Ara, amb la revisió i l'impuls de l'Acord signat l'any 2005, l'economia catalana actualitza el seu full de ruta per continuar aprofundint en el canvi de model productiu i superar amb èxit els reptes de la globalització.

  El renovat Acord estratègic ha estat de nou fruit d'un procés de diàleg, concertació i implicació mútua entre el Govern de la Generalitat, les patronals i els sindicats.


  Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya