Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 27 de maig de 2008> Ajuts per a llars d'infants
Dimarts, 27 de maig de 2008

El Govern destina ajuts per a llars d'infants i activitats extraescolars per valor de 10 milions d'euros


  • Es destinen 6 milions d'euros a l'escolarització de nens menors de 3 anys

  • També s'ha aprovat un ajut de 4,1 milions d'euros per a activitats extraescolars

El Govern ha aprovat avui una subvenció de 6.000.000 d'euros per a l'escolarització en llars d'infants municipals de nens i nenes menors de 3 anys que es trobin en situació socioeconòmica desafavorida. Aquesta subvenció anirà destinada als ajuntaments que siguin titulars d'escoles bressol, que seran qui distribuiran aquestes ajudes entre els alumnes. Dels sis milions d'euros, dos milions es destinaran al període de curs que correspon al 2008 i els 4 milions restants al que correspon al 2009.

Durant el curs 2007-2008, es van atorgar subvencions a 3.496 nens i es va fer a través de l'acord amb 163 ajuntaments.

El Govern també ha aprovat avui una subvenció de 4.118.000 euros als ajuntaments per al foment de la participació en activitats extraescolars en els centres educatius sostinguts amb fons públics que imparteixen ensenyaments de segon cicle de l'educació infantil (de tres a sis anys) i/o ensenyaments obligatoris. L'objectiu és fomentar la participació en activitats extraescolars amb finalitats educatives i de cohesió social.

Aquestes subvencions serviran per a reduir el cost que han de sufragar les famílies. Amb els 4,1 milions d'euros es subvencionaran les activitats que es realitzin durant el curs 2008-2009.

Els fills de famílies en situació socioeconòmica desafavorida rebran un tractament especial i directe, ja que es concediran els ajuts de forma individual, mentre que en la resta de casos es subvencionarà el conjunt de l'activitat que organitzi cada centre.

En el curs 2007-2008, es van atorgar subvencions a 57.868 alumnes, que van participar en un total de 2.953 activitats. 258 ajuntaments van rebre subvencions per a realitzar les activitats extraescolars.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya