Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 27 de maig de 2008> Conservaciˇ, reforš de ferm i millora de la seguretat a la xarxa viÓria
Dimarts, 27 de maig de 2008

El Govern destina 69 milions d'euros a la conservaciˇ, reforš de ferm i millora de la seguretat a la xarxa viÓria


  • La Generalitat programa 43 actuacions de renovaciˇ del paviment i de millora de la seguretat viÓria en mÚs de 300 quil˛metres de carreteres

El Govern ha aprovat avui una inversiˇ de 69 milions d'euros per a desenvolupar un total de 43 actuacions en el perÝode 2008-2009. Aquests treballs s'afegeixen a les actuacions de mÚs abast com desdoblaments, condicionaments i altres millores que el Govern tambÚ impulsa i possibiliten actuar de forma rotat˛ria a la xarxa viÓria de la qual Ús titular la Generalitat, que abasta 5.500 quil˛metres.

El Govern destina anualment al voltant de 70 milions d'euros a actuacions de conservaciˇ i manteniment de les carreteres catalanes per tal d'afavorir la seguretat viÓria i la comoditat en la conducciˇ. Les obres que es desenvolupen en el marc d'aquest programa especÝfic consisteixen principalment en renovacions de ferm, ordenaciˇ d'encreuaments o millora dels elements de la seguretat viÓria.

Les inversions aprovades avui es distribueixen de la manera segŘent:


25,5 milions d'euros a les carreteres de Barcelona

Pel que fa a la demarcaciˇ de Barcelona, el Govern portarÓ a terme 22 actuacions, amb una inversiˇ prevista de 25,5 milions d'euros. Entre les obres que s'executaran, cal remarcar la millora en els elements de seguretat del t˙nel de Parpers (2a fase), a la C-60 i els reforšaments del ferm a la C-31 en els trams entre Sant Boi de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat i entre Cubelles i Sant Pere de Ribes, i a l'itinerari entre Granollers i les Franqueses del VallŔs (carreteres N-152z i C-352).


20,3 milions d'euros a les carreteres de Girona

Avui s'ha aprovat tambÚ una inversiˇ de 20,3 milions d'euros en 9 actuacions a la xarxa viÓria gironina. Entre aquestes, destaca la millora del ferm de l'N-141e i la GI-535, entre AnglŔs i Salt, i de la C-66 entre CelrÓ i la Bisbal d'EmpordÓ. AixÝ mateix, es durÓ a terme una actuaciˇ de millora de cunetes a la GI-681 entre Llagostera i Tossa de Mar.


15,5 milions d'euros a les carreteres de Lleida

El Govern ha destinat 15,5 milions d'euros per a dur a terme 6 actuacions a la xarxa viÓria de les comarques lleidatanes. Entre les obres que s'han projectat, cal destacar la millora al ferm de la C-13 entre Sort i Esterri d'└neu, un tram de 33 quil˛metres de longitud, per un valor de 9 milions d'euros. D'altra banda, tambÚ s'han impulsat els treballs a dos trams de C-12, entre MaialsTorrebesses i entre MenÓrguens i Balaguer.


4,1 milions d'euros a les carreteres del Camp de Tarragona

A les carreteres de la xarxa viÓria de la seva titularitat, la Generalitat destinarÓ una inversiˇ de 4,1 milions d'euros a 4 actuacions de conservaciˇ i millora de la seguretat viÓria. En aquest sentit, cal destacar els treballs que permetran actuar en el drenatge i les barreres de seguretat de la carretera T-240 al llarg de vuit quil˛metres entre la Bisbal del PenedŔs i Llorenš del PenedŔs.


3,6 milions d'euros a la xarxa de les Terres de l'Ebre

Pel que fa les carreteres a les terres de l'Ebre, avui el Govern ha aprovat una partida de 3,6 milions d'euros per tal de portar a terme la millora del ferm de la C-12 al terme d'Amposta i entre Vinallop (Tortosa) i Jes˙s, que abastarÓ una longitud total d'11 qui˛metres.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya