Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 13 de maig de 2008> El Govern destinarà 167 milions d'euros a la gestió de beques i ajuts en matèria d'universitats i recerca fins al 2011
Dimarts, 13 de maig de 2008

El Govern destinarà 167 milions d'euros a la gestió de beques i ajuts en matèria d'universitats i recerca fins al 2011


  • S'aprova el nou contracte-programa de l'Agència de Gestió d'Ajuts

  • Universitaris i de Recerca (AGAUR), mitjançant el qual es milloraran els processos de gestió d'ajuts

  • Els objectius principals són consolidar la digitalització dels processos i reduir els costos i temps de tramitació

  • L'AGAUR gestiona més de 40 línies de beques, ajuts i premis

El Govern ha aprovat avui el nou contracte-programa amb l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) 2008-2011, que preveu una inversió de 167 milions d'euros per a la gestió i l'avaluació de les subvencions en matèria d'universitats i recerca.

Un dels objectius principals recollits al contracte-programa és la millora dels processos de gestió dels ajuts i la qualitat de l'atenció als sol·licitants. En aquest sentit, s'aprofundirà en la digitalització de les convocatòries i els processos per tal de facilitar els tràmits per la via telemàtica i reduir tant els costos com els temps de gestió.

Amb el nou contracte-programa també es vol avançar en l'atenció personalitzada als ciutadans, l'aplicació de mesures de control i el seguiment dels ajuts atorgats, el respecte a la igualtat de gènere en els procediments d'avaluació i adjudicació, i la promoció de la col·laboració amb d'altres entitats finançadores i gestores de l'R+D.

El control de l'activitat desenvolupada per l'AGAUR es farà a partir d'una bateria d'indicadors, continguts al propi contracte-programa, que mesuren els procediments de millora en gestió i avaluació

L'AGAUR gestiona més de 40 línies de beques, ajuts i premis per a l'estudiantat universitari, el personal docent i investigador i el personal d'administració i serveis. També està encarregada de tramitar les línies de suport a grups de recerca, de finançament de projectes de recerca, de suport a activitats de formació, i de promoció de la llengua catalana, entre d'altres.

La majoria de les línies estan finançades per les direccions generals d'Universitats i de Recerca del Comissionat per a Universitats i Recerca, si bé l'AGAUR actua en algunes ocasions com a òrgan gestor per a altres institucions. Desenvolupa també, sola o en col·laboració amb altres entitats, alguns programes transversals com el de suport a investigadors estrangers, el de dones i ciència o el d'avaluació de la recerca.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya