Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> Noves depuradores
Dimarts, 29 de abril de 2008

El Govern impulsa la construcció de quatre noves depuradores i la millora de tres sistemes de sanejament al Camp de Tarragona


Les actuacions beneficiaran les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Baix Penedès


Les obres serviran per donar servei a una població equivalent a 10.700 habitants


El Govern ha aprovat avui la construcció de quatre noves depuradores i la millora de tres sistemes de sanejament al Camp de Tarragona. El conjunt d'aquestes obres té un pressupost superior als 6 milions d'euros, i una d'elles serà finançada pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.

Pel que fa a les noves depuradores, es construiran a Prades (Baix Camp), l'Aleixar (Baix Camp) Solivella (Conca de Barberà) i Sarral (Conca de Barberà), juntament amb el sistema de col·lectors en alta. El pressupost de la nova depuradora de Prades és d'1'2 milions d'euros i de la construcció d'Aleixar és de 819.000 euros. Les inversions previstes per les depuradores de la Solivella i del Sarral són 840.000 i 1'2 milions d'euros respectivament.

També es millorarà el sanejament de tres municipis amb la construcció dels col·lectors en alta de Prades (Baix Camp), els col·lectors en alta de la urbanització la Baronia del Mar a la depuradora de Calafell, als termes municipals de Bellvei i Calafell (Baix Penedès), i la construcció dels col·lectors en alta de la connexió de Bonavista a la depuradora de Tarragona. Aquesta última obra té un pressupost de 426.000 euros i compta amb el finançament del Fons de Cohesió de la Unió Europea. Els col·lectors en alta de Prades i de la Baronia del Mar tenen un pressupost de 310.000 i d'1'3 milions d'euros respectivament.

La construcció de les quatre estacions depuradores d'aigües residuals i els més de vuit quilòmetres de longitud de la xarxa de col·lectors tractaran un cabal de disseny de 2.161 m3/dia, que equival a donar servei a una població de 10.779 habitants. Aquestes obres faran possible una millora tant sanitària com mediambiental de les lleres públiques de les conques del Francolí i de les rieres meridionals, Baix Camp i Calafell - Torredembarra. En aquest sentit, l'entrada en funcionament de les obres projectades permetrà la recollida i subsegüent tractament adequat dels esmentats cabals d'aigües residuals possibilitant el retorn al medi en les condicions de qualitat necessàries.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya