Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 8 de abril de 2008 Planta per tractar rebuig i residus voluminosos a Lloret de Mar
Dimarts, 8 de abril de 2008

El Govern subvenciona amb 42,3 milions d'euros una planta per tractar rebuig i residus voluminosos a Lloret de Mar


Es preveu que la planta comenci a funcionar a finals de 2010


El Govern ha atorgat una subvenciˇ de 42,3 milions d'euros a l'Ajuntament de Lloret de Mar (La Selva) per finanšar la construcciˇ a la mateixa localitat d'una planta de tractament de residus voluminosos, com ara grans electrodomŔstics, i de resta, que Ús la brossa que queda desprÚs de la recollida selectiva. Es preveu que les obres de construcciˇ d'aquesta infraestructura comencin el primer trimestre de 2009 i que la planta es posi en funcionament a finals de l'any 2010. Aquesta subvenciˇ s'atorgarÓ mitjanšant l'AgŔncia de Residus de Catalunya del Departament de Medi Ambient i Habitatge.

La planta, que s'ubicarÓ als terrenys annexos a l'actual dip˛sit controlat de Lloret de Mar, tindrÓ una capacitat per tractar 93.500 tones a l'any de resta i 3.000 tones a l'any de voluminosos. En el cas de la resta, els principals processos que es duran a terme sˇn el mecÓnic-biol˛gic, que inclou la separaciˇ de la matŔria orgÓnica del rebuig, la recuperaciˇ dels materials que contingui, l'estabilitzaciˇ de les restes orgÓniques de menjar i vegetals, l'embalatge i retractilat del rebuig, i l'embalatge dels materials recuperables.

La instalĚlaciˇ estarÓ totalment tancada i confinada, amb sistema de depuraciˇ d'aire i gestiˇ de les aigŘes residuals, i altres instalĚlacions i serveis auxiliars, com ara vials, un edifici taller i oficines i dip˛sits. La nova infraestructura donarÓ servei a diversos municipis de la comarca de La Selva.


Un nou model per tractar residus

La planta de tractament de la fracciˇ orgÓnica dels residus municipals de Lloret de Mar forma part del nou model de residus impulsat per la Generalitat de Catalunya en cooperaciˇ amb els ens locals. Aquest nou model proposa incrementar la prevenciˇ i la recollida selectiva, i recuperar el mÓxim de la matŔria orgÓnica, de manera que es destini el mÝnim a l'abocador o a la planta incineradora.

Per implantar aquest model s'ha dissenyat el Pla Territorial Sectorial d'Infraestructures de Residus Municipals de Catalunya, del qual forma part la planta de Lloret de Mar. D'acord amb els principis de proximitat i suficiŔncia, el prop˛sit bÓsic d'aquest programa Ús reduir els desplašaments dels residus i construir instalĚlacions de tractament i recuperaciˇ de residus que redueixin les necessitats de dip˛sits controlats i incineradores, i, d'acord amb la normativa vigent, reduir al mÓxim la proporciˇ de matŔria orgÓnica dels residus destinats a dip˛sit.

D'altra banda, tambÚ Ús clau el suport als ens locals, mitjanšant el finanšament de les inversions i l'aportaciˇ de recursos tŔcnics, ajuts al foment de la recollida selectiva de matŔria orgÓnica i altres recollides en origen.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya