Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 25 de marš de 2008 El Govern avanša en la construcciˇ del Regadiu de la Terra Alta
Dimarts, 25 de marš de 2008

El Govern avanša en la construcciˇ del Regadiu de la Terra Alta


Declara l'ocupaciˇ urgent de terrenys als termes municipals de la Fatarella, Corbera d'Ebre i Vilalba dels Arcs per les obres d'execuciˇ d'una nova fase de la infraestructura


L'import total del Regadiu de la Terra Alta Ús de 2,3 milions d'euros i es preveu arribar a les 14.200 hectÓrees


El Govern ha aprovat impulsar una nova fase del projecte del Regadiu de la Terra Alta amb l'ocupaciˇ urgent dels bÚns afectats d'expropiaciˇ de la infraestructura en els municipis de la Fatarella, Corbera d'Ebre i Vilalba dels Arcs que permetrÓ transformar en reg de suport 742 noves hectÓrees.

L'Ómbit d'aquesta actuaciˇ Ús la zona oriental de la comarca de la Terra Alta, on el sector agrari Ús important i requereix infraestructures rurals i agrÓries que afavoreixin el seu desenvolupament i modernitzaciˇ. D'aquesta manera, es podrÓ disposar dels terrenys necessaris per executar les obres amb la major celeritat possible.

L'acord d'avui permetrÓ impulsar la construcciˇ d'una estaciˇ de bombament amb la corresponent escomesa elŔctrica, una canonada de 5,4 quil˛metres i l'anomenada bassa 3. Es parteix d'una bassa que ja existeix i que dˇna servei a la xarxa d'una fase anterior. L'estaciˇ de bombament impulsarÓ els cabdals necessaris fins a la bassa 3, que emmagatzemarÓ i regularÓ l'aigua necessÓria per al reg d'aquesta Órea.

El Departament d'Agricultura Alimentaciˇ i Acciˇ Rural promou l'ampliaciˇ del Regadiu de la Terra Alta, i a dia d'avui, s'estan executant les obres per tal de regar les 3.632 hectÓrees que, juntament amb les terres ja transformades, completaran les 9.315 hectÓrees previstes inicialment. En successives fases es preveu estendre el reg fins a 14.200 hectÓrees. Els conreus sˇn, bÓsicament, de vinya, olivera i ametllers, i se situen als termes municipals de Batea, Bot, Corbera d'Ebre, Gandesa, la Fatarella, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.

L'encarregada d'executar les obres Ús l'empresa p˙blica Regs de Catalunya SA (REGSA), que destinarÓ 2.329.391 euros per la totalitat de l'obra. Segons les previsions, l'obra s'iniciarÓ al juliol i el projecte finalitzarÓ el marš de 2009.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya