Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 18 de març de 2008 > Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat
Dimarts, 18 de març de 2008

El Govern aprova el Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat


El Pla proposa un total de 58 mesures al voltant de dos eixos: persones i entitats


És fruit d'un llarg treball que ha comptat amb la participació del conjunt més representatiu del teixit associatiu i de voluntariat de diferents àmbits, les entitats locals, els sindicats, el sector empresarial, les universitats i els col·legis professionals

El Govern ha aprovat el Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat, el document que determina eixos, línies estratègiques, objectius i mesures sobre l'associacionisme i el voluntariat que es portaran a terme des de la Generalitat en els propers quatre anys. Aquest Pla es concretarà a través del Pla d'Execució, que el Govern aprovarà en funció de les prioritats que ha establert i de la disponibilitat pressupostària.

El Pla proposa un total de 58 mesures que s'estructuren al voltant de dos eixos: les persones i les entitats. El primer eix preveu accions per formar persones voluntàries i fidelitzar-les, analitzar les tipologies de voluntaris i promocionar el voluntariat. Pel que fa a les entitats, el Pla recull mesures per garantir el finançament per a les activitats de voluntariat del món associatiu, fer arrelar la cultura de la transparència a les entitats de voluntariat, consolidar els òrgans de govern d'aquestes entitats i actualitzar la carta de drets i deures dels voluntaris, entre altres.

El Departament de Governació és l'encarregat de desplegar el Pla a través de la Direcció d'Acció Comunitària de la Secretaria d'Acció Ciutadana, en col·laboració amb els òrgans col·legiats. El Pla és fruit d'un llarg treball liderat per una Comissió Rectora, amb la participació del conjunt més representatiu del teixit associatiu i de voluntariat de diferents àmbits, els departaments de la Generalitat, les entitats de representació local, els sindicats, el sector empresarial, les universitats i els col·legis professionals.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya