Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 4 de març de 2008 > Integració de persones amb risc d'exclusió
Dimarts, 4 de març de 2008

El Govern reservarà 8,7 milions d'euros a la contractació social per fomentar la integració de persones amb risc d'exclusió


L'any 2007 els departaments van complir amb el 104% de l'objectiu de contractació social establert pel Govern


La mesura fomenta la integració en el món laboral del col·lectiu de persones amb risc d'exclusió social


L'aportació d'enguany representa un increment d'un 4,3% respecte l'any anterior

El Govern destinarà un import total de 8.700.000 euros de la seva contractació al 2008 a fomentar la integració en el món laboral de persones amb risc d'exclusió social. Avui el Govern ha acordat la quantia que els departaments, les empreses públiques i els organismes autònoms reservaran aquest any a la contractació reservada al foment dels objectius socials. La xifra aprovada representa un increment del 4,3% respecte l'any anterior.

El Govern destinarà aquesta part de la seva contractació a centres d'inserció laboral de disminuïts i a entitats sense ànim de lucre que tinguin com a finalitat la integració de persones amb risc d'exclusió social. En concret, es poden contractar prestacions com són les obres i els serveis de conservació manteniment de béns immobles; de missatgeria, correspondència i distribució; d'arts gràfiques; de neteja i bugaderia; de restauració; de recollida i transport de residus; i altres serveis de subministraments auxiliars per al funcionament de l'Administració.

Cada any els departaments, els organismes autònoms i les empreses públiques de la Generalitat reserven una part de la seva contractació a aquests tipus d'entitats d'acord amb el que preveu la Llei d'acompanyament dels pressupostos de l'any 2003 (modificada posteriorment per la Llei de mesures fiscals i administratives del 2004 i la Llei de mesures fiscals i financeres del 2008).

L'any 2007 els departaments del Govern van complir amb el 104% de l'objectiu anual establert pel Govern, que s'havia fixat en 8 milions d'euros. Concretament van destinar 8.335 milions d'euros a aquest tipus de contractes.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya