Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Dimarts, 19 de febrer de 2008

El Govern finançarà la posada en funcionament del nou Hospital de Sant Pau


Es renova i amplia el compromís de la Generalitat de Catalunya en el finançament, l'equipament i la posada en funcionament definitiva del nou Hospital de la Santa Creu i Sant Pau


El conveni preveu un pressupost d'obra i equipament de 293.452.940 euros


Un cop entri en funcionament el nou hospital, la Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau procedirà a la rehabilitació integral del Recinte Històric, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO


El Govern ha aprovat avui autoritzar el Departament d'Economia i Finances, el Departament de Salut i el Servei Català de la Salut (CatSalut) la subscripció d'un conveni de col·laboració amb la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per a la posada en funcionament del nou hospital. El desenvolupament d'aquest projecte suposa un pressupost total de 293.452.940 euros, destinat a finançar tant l'obra com l'equipament del nou hospital.

El nou hospital comptarà amb una dotació inicial de 610 llits (dels quals 43 es destinaran a UCI), 22 quiròfans, 135 consultes externes, 42 gabinets d'exploració, 110 places d'hospital de dia, i tots els mitjans diagnòstics i terapèutics que corresponen a un hospital del seu nivell assistencial. Es preveu que el trasllat a les noves instal·lacions s'iniciï abans que acabi l'any.

L'any 2003, la Generalitat de Catalunya va assumir el compromís de finançar la construcció, equipament i posada en funcionament del nou hospital en els seus Acords de Govern de 8 de juliol i de 8 d'octubre. L'Acord de Govern avui adoptat renova el compromís de col·laboració, tot adaptant-lo a la situació i circumstàncies actuals del projecte.

Un cop s'hagi enllestit el nou hospital i s'hagi completat el trasllat de tota l'activitat assistencial, la Fundació Privada de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau procedirà a la rehabilitació integral del Recinte Històric, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La Fundació Privada gestionarà aquest projecte amb el recolzament institucional de la Generalitat de Catalunya.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya