Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 05 de febrer de 2008 > participació ciutadana en el món local
Dimarts, 05 de febrer de 2008

El Govern destina 2 milions d'euros a promoure la participació ciutadana en el món localS'obre una convocatòria per afavorir processos participatius sobre polítiques locals per tal de seguir contribuint a l'enfortiment d'una democràcia de qualitat, innovadora i propera


Els beneficiaris d'aquestes subvencions són els ajuntaments, entitats municipals descentralitzades, consells comarcals, mancomunitats de municipis, consorcis i diputacions


El Govern ha aprovat avui una convocatòria de subvencions per valor de 2 milions d'euros per a projectes de participació ciutadana d'ens locals i consorcis. La convocatòria, que s'obre per al període 2008-2009, servirà per promoure processos participatius concrets, crear espais i òrgans per a la participació, elaborar plans de participació i perquè els ens locals es puguin dotar d'estructures tècniques de suport a la participació. Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els ajuntaments, les entitats municipals descentralitzades, els consells comarcals, les mancomunitats de municipis, els consorcis i les diputacions. L'objectiu d'aquesta convocatòria és afavorir processos participatius sobre polítiques locals concretes i donar suport al món local, un espai privilegiat per millorar la qualitat de la democràcia.

Els projectes que poden optar a les subvencions són:

  • a) Processos participatius que, usant metodologies diverses, generin debats socials i recullin aportacions ciutadanes destinades a millorar tant el contingut com l'aplicació de les diverses polítiques locals.
  • b) Espais i òrgans de participació que articulin, de manera estable i continuada, la participació de la ciutadania en la formulació i l'execució de les diverses polítiques locals.
  • c) Plans de participació que ordenin i sistematitzin les estructures i els processos a través dels quals l'organització local promou i garanteix la intervenció ciutadana en el disseny i execució de les polítiques públiques locals.
  • d) Estructures tècniques de suport a les polítiques de participació que permetin, a través de la contractació de professionals, disposar dels recursos humans necessaris per propiciar polítiques participatives de qualitat.

Amb aquesta nova convocatòria, el Govern vol continuar contribuint a l'enfortiment d'una democràcia de qualitat, innovadora i propera, col·laborant amb els diferents ens locals i consorcis del país per tal de realitzar més i millors experiències de participació ciutadana, complint així el mandat de l'article 43 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya