Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 05 de febrer de 2008 > equipament de Salut al districte de Nou Barris
Dimarts, 05 de febrer de 2008

El Govern engega un dels projectes sociosanitaris mÚs ambiciosos de Catalunya amb la construcciˇ d'un gran equipament de Salut al districte de Nou BarrisEl complex sanitari estarÓ ubicat als terrenys de les antigues Cotxeres Borbˇ


InclourÓ un CAP; un centre de diagnosi per la imatge; un centre d'atenciˇ d'urgŔncies; un centre de rehabilitaciˇ; un centre de salut mental per a adults, i un centre sociosanitari amb una Órea d'internament i un hospital de dia


El Govern aprova una partida de prop de 350 milions d'euros per al complex, que es comenšarÓ a construir durant el primer semestre de 2008


El Govern ha aprovat avui destinar una partida de 348,6 milions d'euros a la construcciˇ i posada en funcionament d'un complex sociosanitari format per sis centres de Salut a les antigues Cotxeres Borbˇ, al districte de Nou Barris de Barcelona. AixÝ, el Govern comenša a materialitzar un dels projectes sociosanitaris mÚs ambiciosos de Catalunya, que dotarÓ aquesta Órea de Barcelona d'un nou Centre d'Atenciˇ PrimÓria (CAP), un centre de diagn˛stic per la imatge; un centre d'atenciˇ d'urgŔncies; un centre de rehabilitaciˇ; un centre de salut mental per a adults i un centre sociosanitari amb una Órea d'internament i un hospital de dia.

Aquests centres es comenšaran a construir aquest primer semestre en els mÚs de 22.000 m▓ de les Cotxeres Borbˇ, i compartiran espai amb altres equipaments, com ara un centre de dia per a la gent gran, una biblioteca i un pavellˇ esportiu. La creaciˇ del complex sanitari Ús fruit d'un conveni de colĚlaboraciˇ que la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona van signar el juliol de 2004 per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitÓria de la ciutat de Barcelona. El recinte de les Cotxeres tambÚ acollirÓ la nova seu del Departament d'Acciˇ Social i Ciutadania, en uns terrenys de 4.567 m▓ al carrer de Costa i Cuixart.

El termini d'execuciˇ de les obres serÓ de divuit mesos, per tant a finals de 2009 estaran acabades en 2010 podrÓ entrar en funcionament.


Centre d'Atenciˇ PrimÓria (CAP)

El nou Centre d'Atenciˇ PrimÓria que es construirÓ a les Cotxeres Borbˇ descongestionarÓ els del Turˇ de la Peira, Rio de Janeiro i Chafarinas. El CAP tindrÓ una superfÝcie de 2.300 m▓ i donarÓ servei a 24.000 habitants, amb la possibilitat d'estendre les prestacions a 3.000 habitants de les Órees properes.


Dispositiu polivalent de diagn˛stic per la imatge

Aquest nou centre permetrÓ reduir el temps d'espera per a la realitzaciˇ de proves diagn˛stiques com ara radiografies, mamografies i ecografies, i donarÓ servei a unes 250.000 persones, entre els habitants de Nou Barris i dels Ómbits de proximitat territorial al centre de diagn˛stic.


Atenciˇ continuada i urgent

El complex sanitari de les Cotxeres Borbˇ tambÚ allotjarÓ un centre d'atenciˇ a les urgŔncies dels pacients que poden arribar a l'hospital pel seu propi peu (urgŔncies de nivell 1), amb l'objectiu de descongestionar els serveis d'urgŔncies de la Vall d'Hebron i Sant Pau. Es preveu que el nombre de casos atesos en aquest centre sigui de 35.000 l'any per als districtes de Nou Barris i Horta-Guinardˇ.


Centre de rehabilitaciˇ

El nou centre de rehabilitaciˇ de les Cotxeres donarÓ servei a aquells pacients que necessitin tractaments de traumatologia, reumatologia o fisioterÓpia. D'aquesta manera, es millorarÓ l'oferta de rehabilitaciˇ ambulat˛ria bÓsica a 250.000 habitants de Nou Barris i part d'Horta-Guinardˇ.


Atenciˇ primÓria en salut mental

El projecte impulsat avui pel Govern preveu tambÚ la construcciˇ d'un Centre de Salut Mental que completarÓ l'oferta d'equipaments d'aquestes caracterÝstiques a Nou Barris sud. El centre atendrÓ uns 80.000 habitants d'aquesta zona del districte.


Centre sociosanitari

Finalment, el complex sanitari de Cotxeres Borbˇ inclourÓ un hospital de dia amb 50 places, i un centre sociosanitari amb 205 llits per a internaments de llarga estada. Cal destacar que actualment el districte de Nou Barris no disposa de cap centre d'aquestes caracterÝstiques.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya