Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 29 de gener de 2008 > El sincrotró Alba tindrà una font de subministrament elèctric alternativa per assegurar el seu bon funcionament
Dimarts, 29 de gener de 2008

El sincrotró Alba tindrà una font de subministrament elèctric alternativa per assegurar el seu bon funcionamentAl Centre direccional de Cerdanyola hi haurà una central de poligeneració d'electricitat, fred i calor i xarxes de distribució

El Govern ha autoritzat avui els consorcis que formen part del Centre direccional de Cerdanyola del Vallès a participar en la societat de Poligeneració Camp de l'Alba ST-4 per tal de garantir el subministrament elèctric alternatiu al sincrotró Alba.

A través de la incorporació del Consorci urbanístic per al desenvolupament del Centre direccional de Cerdanyola del Vallès (participat al 50% per l'INCASÒL i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès) i el Consorci CELLS (participat al 50% perla Generalitat i per l'Administració General del'Estat) a aquesta societat es garantirà un subministrament alternatiu d'energia elèctrica per el laboratori de llum del sincrotró Alba. Aquesta nova font complementarà la xarxa prevista en el Pla parcial, mitjançant la construcció en el mateix Centre direccional d'una central de poligeneració d'electricitat, fred i calor (denominada ST-4) i d'unes xarxes de distribució adients, garantint la continuïtat del subministrament i evitant els efectes dels talls prolongats, així com dels microtalls elèctrics.

Per autoritzar aquesta incorporació ha estat necessària una modificació en els estatuts del Consorci urbanístic per al desenvolupament del Centre direccional de Cerdanyola del Vallès. Tant el Consorci CELLS com el Consorci urbanístic aportaran 600.000 euros cadascú per aquesta nova central. La Font de Llum Sincrotró Alba, que s'ubicarà al Centre direccional, és un accelerador de partícules que funciona com un microscopi gegantí. Aquesta infraestructura puntera permet accedir a una gran quantitat d'informació d'àtoms i mol·lècules i serà utilitzat per investigadors i empreses d'alta tecnologia de tot el món.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya