Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 22 de gener de 2008 > les coves prehistòriques de Serinyà, bé cultural d'interès nacional
Dimarts, 22 de gener de 2008

El Govern declara bé cultural d'interès nacional les coves prehistòriques de Serinyà, al Pla de l'EstanyEl jaciment està considerat un dels millors de l'Europa occidental per conèixer el pas de l'home Neandertal a l'home modern


Amb aquest ja són 111 els jaciments catalans que queden preservats gràcies a la declaració de bé cultural d'interès nacional


El Govern ha aprovat avui declarar bé cultural d'interès nacional, en la categoria de zona arqueològica, les coves prehistòriques de Serinyà, situades en aquest municipi del Pla de l'Estany. Les coves conformen el parc arqueològic de Serinyà, integrat per diversos abrics oberts en un talús de roca travertínica. Les restes arqueològiques que s'hi troben el converteixen en un dels millors jaciments de l'Europa occidental per conèixer el pas de l'home Neandertal a l'home modern.

El nucli inicial del parc va ser adquirit el 1974 per la Universitat de Girona a la família Genover. La Diputació va cedir una quarta part indivisa als ajuntaments de Serinyà i Banyoles. Més endavant, la part de la Diputació va ser traspassada al Consell Comarcal del Pla de l'Estany, institució que gestiona el parc en l'actualitat.

A Catalunya hi ha actualment 1.978 elements patrimonials que han estat declarats bé cultural d'interès nacional i altres 235 que es troben en procés de ser declarats. Dels 1.978 béns, 1.820 són monuments històrics; 97, zones arqueològiques; 47, conjunts històrics; 6, jardins històrics; 5, zones paleontològiques, i 3, llocs històrics.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya