Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 4 de desembre de 2007 > Millora a la xarxa viÓria a Ponent i l'└mbit MetropolitÓ
Dimarts, 4 de desembre

El Govern destina 5 milions a dues actuacions de millora a la xarxa viÓria a Ponent i l'└mbit MetropolitÓImpulsa la renovaciˇ del ferm i la suavitzaciˇ de revolts a l'LV-2001 entre Mollerussa i Juneda


Dos passos inferiors permetran millorar la mobilitat dels vianants a l'entorn de la C-32, entre Arenys de Mar i Arenys de Munt.


El Govern ha declarat avui l'ocupaciˇ urgent dels bÚns afectats per les obres que corresponen a dues actuacions a la xarxa viÓria de Ponent i l'└mbit MetropolitÓ i que suposen una inversiˇ de 5 milions d'euros. En concret, el Govern ha impulsat els treballs de millora de l'LV-2001 entre Mollerussa i Juneda i la formaciˇ de passos inferiors per a vianants als ramals de la C-32, entre els termes d'Arenys de Mar i Arenys de Munt.


Millora d'11,6 quil˛metres a l'LV-2011

El Govern ha projectat les obres de millora de l'LV-2001 en un tram d'11,6 quil˛metres, entre els municipis de Mollerussa i Juneda, amb una inversiˇ prevista de 3,1 milions d'euros. Aquesta actuaciˇ permetrÓ renovar el paviment de la carretera, aixÝ com millorar el trašat i reordenar el trÓnsit en diversos punts. Es preveu que els treballs comencin la primera vinent i tinguin un termini de 10 mesos.

A banda de la millora del ferm al llarg de tot el tram, es modificarÓ el trašat de la via per tal de suavitzar sis revolts i, d'aquesta manera, millorar la seguretat i flu´desa del trÓnsit. AixÝ mateix, es construiran quatre rotondes -dues al terme municipal de Torregrossa i dues a Juneda- amb l'objectiu de reordenar el flux de vehicles.

Les primeres dues rotondes substituiran les rotondes partides actuals i tindran un diÓmetre exterior de 36 metres. Ambdˇs giratoris comptaran amb cinc ramals. Les altres dues rotondes s'ubiquen en encreuaments i tindran 40 metres de diÓmetre exterior.


Passos inferiors per a vianants

El Govern tambÚ ha impulsat la millora de la mobilitat dels vianants a l'entorn de l'autopista C-32 entre els termes municipals d'Arenys de Mar i Arenys de Munt. Els treballs consistiran en la formaciˇ de dos passos inferiors per travessar els ramals d'entrada i sortida de la C-32, la construcciˇ de voreres a la B-511 i la C-61 i la millora de la intersecciˇ existent d'accÚs a la urbanitzaciˇ d'Aiguaviva.

Es preveu que les obres s'adjudiquin aquest mes de desembre i comencin el segon trimestre de l'any vinent, amb un termini d'execuciˇ de 12 mesos. Aquesta actuaciˇ suposarÓ una inversiˇ d'1,9 milions d'euros.

El pas inferior de vianants del costat mar es construirÓ entre la B-511 i el ramal d'entrada a la C-32 en direcciˇ Girona. TindrÓ 19 metres de longitud i una amplada de 3 metres, amb escales i rampes per superar el desnivell, de manera que permetrÓ el pas tant de vianants com de ciclistes.

El pas del costat muntanya, situat a la C-61, evitarÓ el creuament a nivell del ramal de sortida de l'autopista provinent de Girona i el d'entrada en direcciˇ Girona. TindrÓ una longitud de 24 metres i una amplada 3 metres. A mÚs, el projecte inclou la construcciˇ de voreres en un tram de 800 metres de longitud a la B-511 i la C-61 entre Arenys de Mar i Arenys de Munt, per tal de facilitar la mobilitat dels vianants.

Les obres inclouen la millora de la intersecciˇ actual a la C-61 d'accÚs a la urbanitzaciˇ d'Aiguaviva. AixÝ, es construirÓ una rotonda excŔntrica, per tal d'afavorir la seguretat i la flu´desa del trÓnsit en aquest punt.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya