Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 23 d'octubre de 2007 > millora de la qualitat de l'oli d'oliva
Dimarts, 23 d'octubre de de 2007

El Govern aposta per la millora de la qualitat de l'oli d'olivaL'IRTA assessorarà els oleïcultors de la Terra Alta, l'Empordà i el Priorat

El Consell de Govern ha autoritzat avui a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a subscriure un programa de millora de la qualitat de l'oli d'oliva de la DOP Oli de Terra Alta, DOP Oli de l'Empordà i Oli del Priorat durant el període 2007-2008. L'import total destinat a aquest programa és de 110.200 euros, 88.160 per al 2007 i 22.040 per al 2008.

L'IRTA, en col·laboració amb les cooperatives oleícoles, està impulsant un programa de millora de la qualitat de l'oli d'oliva a determinades comarques catalanes. En concret, els tècnics de l'IRTA fan un seguiment de tot el procés d'elaboració de l'oli, des del moment de la collita fins a la comercialització del producte. En cadascuna de les fases, com pot ser el sistema de recollida, processos d'extracció, classificació d'olis i gestió de la bodega, s'analitzen els punts crítics i les febleses o avantatges competitius. D'aquesta manera, es pot realitzar un assessorament acurat i aconseguir una millora del producte que s'haurà de comercialitzar. A més, gràcies al coneixement la qualitat real de la seva producció, les cooperatives tenen més possibilitats de vendre oli envasat així com d'obtenir premis i reconeixements per l'elaboració d'olis de gran qualitat.

Precisament, l'Associació d'Oleïcultors del Priorat, assessorada per l'IRTA, va guanyar en el mes de juny d'aquest any el premi PITA 2006 en la categoria d'empresa agrària. En concret, van dissenyar un pla per augmentar la venda d'olis verges envasats, amb un sistema de gestió d'informació sobre la qualitat i les característiques dels olis de cada cooperativa i un cupatge representatiu de les collites de l'associació, a més d'un pla de comercialització.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya