Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 23 d'octubre de 2007 > adquisiciˇ de 14 mÓquines llevaneus
Dimarts, 23 d'octubre de de 2007

El Govern inverteix 4,7 milions d'euros en l'adquisiciˇ de 14 mÓquines llevaneusLa maquinÓria es destinarÓ als parcs de Sabadell, Vidreres, Reus, Berga, Vic, Bianya, Esterri, Solsona i Lleida

Aquestes llevaneus estan dotades de sistemes de localitzaciˇ GPS que permeten conŔixer en cada moment la seva situaciˇ al territori i la tasca que realitzen i dirigir-les amb rapidesa en moments d'emergŔncia

El Govern destinarÓ 4,7 milions d'euros a l'adquisiciˇ, mitjanšant el sistema de renting, de 14 mÓquines llevaneus d'empenta, per a un perÝode de cinc anys. Aquesta maquinÓria serÓ utilitzada per a la retirada de neu i l'estesa de sal a les carreteres, per tal de garantir unes condicions ˛ptimes per al trÓnsit en cas de nevada o risc de glašada.

Aquestes mÓquines actuaran en les carreteres adscrites als parcs de conservaciˇ situats a: Esterri d'└neu (3 mÓquines), Sabadell (2), Vic (2), Vidreres (2), Berga (1), Bianya (1), Lleida (1), Reus (1) i Solsona (1). Es tracta de camions de dos eixos i tracciˇ total que compten amb un dispositiu que retira la neu fora de la via i amb un sistema escampador de sal. Aquestes llevaneus estan dotades de sistemes de localitzaciˇ GPS que permeten conŔixer en cada moment la seva situaciˇ al territori i la tasca que realitzen i dirigir-les amb rapidesa en moments d'emergŔncia.

Les tasques de neteja de neu i gel i de prevenciˇ de plaques de glaš formen part de les actuacions de vialitat hivernal que es desenvolupen a la xarxa viÓria competŔncia de la Generalitat. Aquestes tasques tenen com a finalitat minimitzar els efectes de les nevades i les glašades.

Amb la maquinÓria que ara s'adquireix, la Generalitat compta actualment amb els mitjans segŘents per a dur a terme els treballs de vialitat hivernal:

  • 70 mÓquines llevaneus
  • 14 mÓquines estenedores de sal
  • 41 dip˛sits de sal, amb una capacitat total de 1.800 tones.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya