Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 23 d'octubre de 2007 > Hospital al Baix Llobregat
Dimarts, 23 d'octubre de de 2007

El Govern aprova un nou projecte per a millorar i ampliar la construcciˇ del nou Hospital al Baix LlobregatEl nou conveni aprovat permetrÓ disposar de 328 llits, d'una Órea ambulat˛ria de 74 espais entre consultoris i gabinets i 12 quir˛fans


L'hospital s'ubicarÓ a Sant Joan DespÝ

EstÓ previst que es posi en funcionament a principis del 2010 i que doni cobertura a mÚs de 290.000 usuaris

El Govern ha aprovat avui la subscripciˇ d'un nou conveni de colĚlaboraciˇ entre el Departament de Salut i el Servei CatalÓ de la Salut (CatSalut), en colĚlaboraciˇ amb el Consorci Sanitari Integral (CSI), per a la construcciˇ, equipament i posada en funcionament de l'Hospital del Baix Llobregat.

L'objectiu principal del conveni Ús la promociˇ de les millores hospitalÓries a Catalunya mitjanšant infraestructures sanitÓries adequades per a seguir augmentant l'assistŔncia prestada a la poblaciˇ.

L'acord estipula que el futur hospital, que s'ubicarÓ a Sant Joan DespÝ, comptarÓ amb un finanšament inicial de 108.900.000 euros, corresponent un import de 87.000.000 euros a les despeses derivades de l'obra i 21.900.00 euros a les despeses derivades de l'equipament (provinents del conveni entre les tres entitats).

L'evoluciˇ de les variables de poblaciˇ i necessitats assistencials en l'Ómbit d'influŔncia del nou hospital han repercutit en un significatiu redimensionament del centre previst, en concordanša amb el treball de planificaciˇ del Departament de Salut per a la zona, revisant el Pla Funcional: aix˛ implica un major volum d'inversiˇ i un canvi en els parÓmetres mÚs adients per tal que el seu desenvolupament s'ajusti als criteris deguts d'eficÓcia i sostenibilitat. El projecte del nou hospital, que tindrÓ una capacitat de 328 llits, contempla la posada en marxa una d'una Órea ambulat˛ria de 74 espais entre consultoris i gabinets, 12 quir˛fans, una Órea d'urgŔncies amb 40 boxes i 13 places d'observaciˇ, 46 places d'hospital de dia i 27 places d'hemodiÓlisi.

La previsiˇ de finalitzaciˇ de l'obra estÓ projectada pel tercer trimestre de l'any 2009 i l'equipament es farÓ durant els tercer i quart trimestre del mateix any per tal d'iniciar l'activitat durant el primer trimestre de l'any 2010.

L'Hospital de Baix Llobregat donarÓ cobertura a tota la poblaciˇ de la zona, que actualment Ús de 291.699 habitants i es calcula que pugui arribar als 343.000 habitants l'any 2015, segons dades de l'Institut d'Estudis DemogrÓfics.

El Consorci Sanitari Integral Ús una entitat jurÝdica p˙blica de carÓcter associatiu, en la qual participen el Servei CatalÓ de la Salut, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, l'Ajuntament de Sant Joan DespÝ i la Creu Roja Espanyola, i tÚ com a finalitat, entre d'altres, l'assistŔncia hospitalÓria integrada.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya