Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern

Inici > Acords de govern

Cercador d'acords

  


Dimarts, 23 d'octubre de 2007

parc escolarS'aprova una inversió de 101 milions d'euros, que és de la segona inversió més important des de l'any 2004. El Govern català també accepta la cessió d'un terreny de 2.500 m2 a Montferrer i Castellbò (l'Alt Urgell) per a la construcció d'un CEIP, i aprova el decret de creació administrativa de 43 escoles inaugurades aquest curs per garantir un ensenyament públic de qualitat.


 

rehabilitació d'habitatges Es destinaran 39 milions d'euros a fer front a les sol·licituds d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges rebudes aquest any. Aquesta xifra, sumada als 5,1 milions de la convocatòria inicial i als 4,8 milions per a obres d''aïllament tèrmic i/o acústic, fa un total de 48,9 milions d'euros dedicats enguany a millorar el parc dels habitatges. D'aquesta mesura se'n beneficiaran 47.500 habitatges.


 

hospitalEl nou conveni que s'ha aprovat permetrà disposar de 328 llits, una àrea ambulatòria de 74 espais entre consultoris i gabinets i 12 quiròfans. L'hospital s'ubicarà a Sant Joan Despí i està previst que es posi en funcionament a principis del 2010 i que doni cobertura a més de 290.000 usuaris.


 

recercaEl 77% de les subvencions aprovades per al període 2007-2009 es destinen a projectes individuals i el 23% restant a projectes empresarials conjunts. Es prioritzen, entre d'altres, els projectes dels sectors d'aeronàutica i espai, indústria química i farmacèutica, maquinària tecnològicament avançada per a energies renovables, tecnologies d'informació i comunicació i biotecnologia.


 

llevaneusLa maquinària es destinarà als parcs de Sabadell, Vidreres, Reus, Berga, Vic, Bianya, Esterri, Solsona i Lleida. Aquestes llevaneus estan dotades de sistemes de localització GPS que permeten conèixer en cada moment la seva situació al territori i la tasca que realitzen i dirigir-les amb rapidesa en moments d'emergència.


 

església de Sant JuliàL'església actual és un edifici renaixentista construït entre els anys 1631 i 1647. Té una sola nau, de 40 per 12 metres, amb sis capelles laterals per banda, amb arc de mig punt i volta de canó. La primera notícia de l'existència de l'església de Sant Julià es remunta als anys 1136 i 1138. La part més antiga conservada de l'església medieval és l'actual capella dels Dolors. En l'actualitat, a Catalunya hi ha un total de 1.849 béns culturals d'interès nacional en l'àmbit del patrimoni arquitectònic.


 

oliL'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) assessorarà sobre la millora de la qualitat de l'oli d'oliva a la DOP Oli de Terra Alta, DOP Oli de l'Empordà i Oli del Priorat durant el període 2007-2008. L'import total destinat a aquest programa és de 110.200 euros, 88.160 per al 2007 i 22.040 per al 2008.


 

30 anys de l'arribada de Tarradellas

El Govern ha decidit el canvi de nom del Saló Daurat, lloc on es reuneix el Govern, pel nom de Sala Tarradellas, com a homenatge a Josep Tarradellas i Joan, 125è president de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera el Govern homenatja la figura de Tarradellas en el dia del 30è aniversari del seu retorn de l'exili, i reconeix el seu paper en el restabliment de la institució de la Generalitat i la seva fidelitat absoluta a Catalunya, a la seva gent i a les seves institucions.


Altres acords

Altres acords destacats han estat destinar 53 milions d'euros a l'ampliació de la xarxa RESCAT d'emergències i seguretat en els propers cinc anys, més de 800.000 euros al Fons de Població de les Nacions Unides i 1,5 milions d'euros a promoure la recuperació de vestigis de la guerra civil i el franquisme. En total, al Consell de Govern d'avui s'han pres 16 acords.


 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya