Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 16 d'octubre de 2007 > ComitŔ d'╚tica de la Policia
Dimarts, 16 d'octubre de de 2007

El Govern aprova la creaciˇ del ComitŔ d'╚tica de la Policia per promoure bones prÓctiques i garantir a la ciutadania i a la pr˛pia policia conductes ŔtiquesEl Govern ha aprovat avui el Decret de creaciˇ del ComitŔ d'╚tica de la Policia de Catalunya, un ˛rgan de carÓcter consultiu en matŔria de conducta Ŕtica dels cossos de policia de les institucions pr˛pies de Catalunya, Ús a dir, de les policies locals i els Mossos d'Esquadra.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Espanya i que ˙nicament tÚ precedents en algunes policies locals d'alguns municipis, com el de Girona, i en uns pocs pa´sos, com ara Anglaterra i CanadÓ, on funcionen experiŔncies semblants.

La finalitat del ComitŔ d'╚tica Ús promoure les bones prÓctiques i ajudar a la prevenciˇ de les actituds i activitats contrÓries a l'Ŕtica i al tracte correcte a les persones en l'Ómbit policial.

Donat que sˇn els policies els primers interessats a controlar la qualitat i el bon fer de la seva feina, aquest ˛rgan s'encarregarÓ d'elaborar una proposta del futur Codi d'╚tica de la Policia de Catalunya, que farÓ propostes per a la millora de la conducta Ŕtica policial i la imatge p˙blica de les policies de Catalunya i per a la millora en la prestaciˇ del servei policial i les relacions amb la ciutadania.

TambÚ analitzarÓ les den˙ncies i les informacions que puguin afectar a conductes relacionades amb la corrupciˇ policial, l'ab˙s de poder o altres infraccions del Codi d'╚tica de la Policia de Catalunya o que puguin atemptar contra les bones prÓctiques policials.

El Decret de creaciˇ del ComitŔ d'╚tica de la Policia que ha aprovat avui el Govern de la Generalitat estableix, entre d'altres qŘestions, els principis, les funcions, el funcionament i la composiciˇ d'aquest nou ˛rgan.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya