Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 16 d'octubre de 2007 > Pla Director de mobilitat de les Comarques Centrals
Dimarts, 16 d'octubre de de 2007

La Generalitat impulsa l'estudi del Pla Director de mobilitat de les Comarques CentralsEl Pla Director planificarÓ la millora de l'accessibilitat i promourÓ una mobilitat mÚs sostenible i integrada en el medi ambient


El programa regularÓ el transport de viatgers i mercaderies, les xarxes viÓries, ferroviÓries, els serveis de transport i l'aparcament


El Pla tambÚ fomentarÓ l'˙s de la bicicleta i els desplašaments a peu

El Govern ha acordat encarregar l'estudi tŔcnic per a l'elaboraciˇ del Pla director de mobilitat de les Comarques Centrals, amb una dotaciˇ de 225.504 euros. L'objectiu del Govern Ús que en el termini d'un any es pugui redactar el Pla, per poder-lo aprovar i sotmetre'l a informaciˇ p˙blica a partir del setembre de 2008.

La Llei de mobilitat 9/2003, de 15 juny, estableix la necessitat de redactar els plans directors de mobilitat com a instruments per a l'aplicaciˇ territorial de les Directrius nacionals de mobilitat, vigents des del 3 d'octubre de 2006.

El Govern ja ha iniciat enguany els estudis corresponents als Plans directors de mobilitat de l'Alt Pirineu i Aran, les Comarques Gironines i Ponent i tÚ en trÓmit de contractaciˇ el corresponent a les Terres de l'Ebre. D'altra banda, recentment s'ha iniciat el procÚs d'informaciˇ p˙blica del Pla director de mobilitat de la regiˇ metropolitana de Barcelona, redactat per l'Autoritat del Transport MetropolitÓ (ATM). Per la seva part, el Consorci de Transports de Camp de Tarragona realitzarÓ el Pla Director d'aquest Ómbit territorial.


Ordenaciˇ de la mobilitat

Segons la Llei de mobilitat, els plans directors sˇn la aplicaciˇ concreta a cada Ómbit territorial d'all˛ que disposen les Directrius Nacionals de Mobilitat i han de recollir, principalment, els aspectes segŘents:

  • Seguiment i gestiˇ de la mobilitat de la zona
  • Ordenaciˇ del trÓnsit interurbÓ
  • Promociˇ del transport p˙blic colĚlectiu
  • Foment de l'˙s de la bicicleta i dels desplašaments a peu
  • Ordenaciˇ i explotaciˇ de la xarxa viÓria principal de la zona
  • Organitzaciˇ de l'aparcament
  • Transport i distribuciˇ de mercaderies

En el procÚs d'elaboraciˇ dels plans es garantirÓ la participaciˇ dels ens locals i de les entitats representatives en l'Ómbit de la mobilitat. Aquests plans es revisaran cada sis anys o quan es modifiquin les Directrius nacionals de mobilitat.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya