Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 9 d'octubre de 2007 > Millora de la xarxa de camins del Solsonès
Dimarts, 9 d'octubre de de 2007

El Govern inverteix 6,5 milions en la millora de la xarxa de camins del SolsonèsL'aportació es destinarà a l'arranjament d'un total de 32 camins en un període de 2 anys


L'acord s'emmarca en el conveni signat entre el Govern i el Consell Comarcal per a desenvolupar la primera fase del Pla comarcal de camins del Solsonès


El Govern ha aprovat avui una inversió de 6,5 milions d'euros per a l'arranjament d'un total de 32 camins rurals i forestals al Solsonès en un període de dos anys. Aquesta aportació s'emmarca en el conveni que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Consell Comarcal del Solsonès tenen subscrit per a desenvolupar la primera fase del Pla comarcal de camins.

Les tres quartes parts de la superfície del Solsonès corresponen a terreny forestal i muntanyós. Les poblacions d'aquesta comarca es troben disperses i, per tant, hi abunden els camins rurals que les connecten. Aquesta xarxa de comunicacions requereix d'una millora i condicionament regular que garanteixi les comunicacions en el territori. .

Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Solsonès, com a gestor de bona part de les actuacions de condicionament i millora de la xarxa de camins municipals, va impulsar un Pla comarcal de millora de camins, en col·laboració amb els ajuntaments interessats. A partir d'aquest inventari, es va establir una primera fase d'actuacions consistent en la millora i condicionament de 32 camins municipals en un període de dos anys.

El Govern té entre els seus objectius impulsar i dur a terme programes integrals de millora de camins a les comarques de muntanya per tal de millorar-ne la mobilitat. D'acord amb això, iniciatives locals que van en aquesta direcció poden rebre el finançament necessari per a la seva execució.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya