Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 10 de setembre de 2007 > Sector vitivinícola català
Dimarts, 10 de setembre de 2007

Un estudi avaluarà exhaustivament la situació actual del sector vitivinícola catalàL'Administració agrària i la UAB es comprometen a continuar treballant conjuntament en el foment i millora de les races autòctones catalanes


El Govern ha autoritzat avui a l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), depenent del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a contractar una consultoria per a la realització d'un estudi sobre la situació actual del sector vitivinícola català a l'Estat espanyol. Amb aquesta actuació es pretén dur a terme una investigació de mercat, exhaustiva i profunda, que aporti el coneixement suficient per a la optimització de les inversions previstes en aquest sector.

L'estudi avaluarà globalment el sector vitivinícola, des de l'estat de les denominacions d'origen fins a la distribució, venda i consum. Axí, a través d'aquest treball es vol conèixer l'evolució de les vendes i del preu del vi, fer una anàlisi quantitativa i qualitativa dels consumidors, una anàlisi quantitativa del sector de la restauració i dels punts de venda especialitzats, una anàlisi quantitativa de la gran distribució, un anàlisi dels distribuïdors i una anàlisi de les onze denominacions d'origen de Catalunya.


Conveni pel foment de les races autòctones

D'altra banda, l'executiu també ha autoritzat el DAR a formalitzar un conveni amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l'objectiu de fomentar i millorar les races autòctones catalanes per un import de 160.000 euros. El DAR i la UAB han col.laborat al llarg dels anys en programes de millora genètica així com de definició de les races autòctones catalanes, races que tenen un gran pes específic tant en l'aspecte sociocultural com en el mediambiental. En aquest sentit, s'establiran les bases per a l'estudi, la millora genètica, la definició racial, la caracterització morfològica, la creació i manteniment de Llibres Genealògics i les tasques de recuperació de la Vaca Bruna dels Pirineus, la Vaca de l'Albera, l'Ovella Ripollesa, l'Ase Català, l'Ovella Aranesa, la Cabra de Rasquera, l'Ovella Xisqueta i l'Agrupació de Cavalls Hipermètrica Pirinenca.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya