Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 10 de setembre de 2007 > Millores a les colònies industrials del riu Llobregat
Dimarts, 10 de setembre de 2007

El Govern aprova l'atorgament d'un milió en ajuts per a millores a les colònies industrials del riu LlobregatEs concediran ajuts als municipis per a actuacions de millora de l'espai públic de la colònia, la restauració d'edificis d'ús col·lectiu i interès patrimonial, la millora paisatgística de les vies d'accés als recintes i la restauració de l'entorn


El Govern ha aprovat avui una despesa d'abast plurianual d'un milió d'euros que permetrà al DPTOP obrir una convocatòria d'ajuts per a millores patrimonials i paisatgístiques a les antigues colònies industrials situades al llarg del riu Llobregat, a les comarques del Bages i el Berguedà. Els ajuts responen a les previsions del Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat, aprovat recentment pel Govern i van dirigits als ajuntaments compresos dins del seu àmbit. L'obertura de la convocatòria es publicarà properament al DOGC.

L'àmbit on es troben situades les colònies inclou, total o parcialment, els termes municipals de Berga, Avià, Olvan, Casserres, Gironella, Puig-reig, Gaià, Navàs i Balsareny, i 18 implantacions, entre colònies, semicolònies i fàbriques de riu.


Revaloritzar el patrimoni industrial

El Govern va aprovar el passat mes de juny el Pla director urbanístic de les colònies industrials del Llobregat, amb la voluntat d'impulsar l'ordenació i la revalorització del patrimoni industrial de la conca del Llobregat perquè esdevingui un factor de dinamització social i econòmica d'aquest territori.

Així, el Pla director busca consolidar les 18 colònies i fàbriques de riu com a espais de residència, d'activitat productiva, de freqüentació turística i de preservació de la memòria històrica, tot això en un marc de planejament coherent. Igualment, el Pla pretén posar les bases per equiparar el teixit residencial i els equipaments de les colònies amb els dels pobles i consolidar les colònies com a barris d'un sistema urbà interrelacionat.

Pel que fa estrictament a les intervencions als antics recintes fabrils, el Pla aposta per la rehabilitació de les antigues estructures per acollir nous usos, residencials o d'activitat econòmica, i per la preservació dels espais lliures que els envolten.


Ajudes per als municipis

El Pla preveia la creació d'un Fons per a la gestió urbanística i la millora de les colònies industrials del Llobregat dotat amb recursos del DPTOP amb l'objectiu de fornir ajuts als ajuntaments que vulguin desenvolupar projectes de rehabilitació patrimonial, residencial i de l'entorn de les colònies. Se'n preveu una convocatòria anual, la primera de les quals amb un import d'un milió.

Entre les actuacions que podran optar a aquests fons hi ha les de millora de l'espai públic de la colònia, la restauració d'edificis d'ús col·lectiu i interès patrimonial, la millora paisatgística de les vies d'accés als recintes i la restauració de l'entorn.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya