Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 10 de setembre de 2007 > Construcció d'apartaments per a joves tutelats
Dimarts, 10 de setembre de 2007

El Govern impulsa la construcció d'apartaments per a joves tutelats i extutelats per la Generalitat a BarcelonaLa inversió inicial serà de 995.000 euros i servirà per reconvertir un antic centre residencial d'acció educativa de menors del barri de les Corts de Barcelona


El Govern invertirà 995.000 euros a les obres d'adequació d'un antic centre residencial d'acció educativa de menors per reconvertir-lo en apartaments per a joves tutelats i extutelats de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) del Departament d'Acció Social.

El nou espai residencial per a joves Cabestany de Barcelona, acollirà nois i noies d'entre 17 i 20 anys procedents de la DGAIA. Els 14 joves que accedeixin a aquests apartaments tindran el suport educatiu i assistencial d'un educador social i podran residir-hi mentre duri el seu programa d'inserció laboral, programes que de mitjana duren entre un i dos anys. L'equipament, que forma part de l'àrea de suport als joves tutelats i extutelats, dependrà de la Secretaria d'Infància i Adolescència.

L'edifici situat al carrer Cabestany del barri de les Corts de Barcelona, amb un total de 728 m2, estarà distribuït en quatre plantes: a la planta soterrani hi haurà entre altres espais, magatzems, cuina comunitària i bugaderia; la planta baixa es destinarà a diversos usos administratius, segons necessitats, i a espais comunitaris per els residents. La primera i segona planta acolliran els habitatges/apartaments (quatre per planta) amb una capacitat total per a 14 joves. En cada planta hi haurà un apartament doble, dos apartaments individuals, i un apartament triple que comprèn una plaça adaptada per a persona amb mobilitat reduïda. Cada apartament tindrà una petita cuina elèctrica, a més del corresponent bany.

Un cop licitades les obres, el període previst per a l'execució del projecte és d'uns 18 mesos aproximadament.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya