Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 10 de setembre de 2007 > Ocupaciˇ turÝstica a Catalunya
Dimarts, 10 de setembre de 2007

El Govern impulsa l'elaboraciˇ de tres estudis en matŔria aeroportuÓriaS'analitzaran el desenvolupament empresarial de l'aeroport a la Seu d'Urgell, la viabilitat d'un aeroport corporatiu de Barcelona, aixÝ com les oportunitats del sector de la cÓrrega Óeria a Catalunya


El Govern ha aprovat avui la realitzaciˇ de tres estudis que analitzaran el desenvolupament empresarial de l'aeroport a la Seu d'Urgell (futur aeroport Pirineus-Andorra), el programa funcional de l'aeroport corporatiu de Barcelona i la cÓrrega aŔria als aeroports de Catalunya. Per a l'elaboraciˇ d'aquests estudis, el Govern ha acordat una dotaciˇ econ˛mica total de 452.400 euros.

Aquests documents s'emmarquen en l'impuls que estÓ donant el Govern en matŔria aeroportuÓria, amb l'elaboraciˇ de la Llei AeroportuÓria i el Pla d'aeroports i heliports, que estÓ ultimant el Departament de PolÝtica Territorial i Obres P˙bliques. En aquest sentit, el DPTOP tambÚ preveu la propera creaciˇ d'una societat que respongui a les necessitats del transport aeri a Catalunya en totes les seves vessants comercials i doni resposta al desplegament del nou marc legal.


Tres nous estudis aeroportuaris

Els estudis que ara s'impulsen tenen com a objectius principals els segŘents:

  • Aeroport a la Seu d'Urgell: aquest estudi consistirÓ en un pla de negoci i desenvolupament empresarial del futur aeroport Pirineus-Andorra; n'avaluarÓ la viabilitat econ˛mica, el seu atractiu i rendibilitat econ˛mics i l'estructuraciˇ empresarial. El nou aer˛drom de la Seu d'Urgell, que tindrÓ una superfÝcie de 198 hectÓrees, serÓ un aeroport d'aviaciˇ regional, que ha de facilitar l'accÚs al transport aeri a qualsevol altre aeroport d'abast regional europeu.
  • Futur aeroport corporatiu de Barcelona: en el context del Pla d'aeroports i heliports, que estÓ en elaboraciˇ, es considera adient la promociˇ d'un aeroport corporatiu de Barcelona que doni servei als diversos sectors empresarials nacionals i internacionals. En aquest sentit, l'estudi n'analitzarÓ les previsions de trÓnsit i n'establirÓ l'estructura empresarial i els plans de negoci i de mÓrqueting. Aquest estudi serÓ un dels instruments per impulsar la determinaciˇ de la localitzaciˇ ˛ptima de la infraestructura, aixÝ com la seva construcciˇ i inici d'activitat.
  • CÓrrega aŔria a Catalunya: el document estudiarÓ el present i futur de la cÓrrega Óeria a Catalunya, amb l'objectiu de desenvolupar aquest mercat i el seu encaix en els escenaris logÝstics i intermodals. D'altra banda, a partir del mercat potencial, s'establirÓ la definiciˇ d'una xarxa de distribuciˇ des de la porta d'entrada euromediterrÓnia cap a └sia i AmŔrica mitjanšant vols directes.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya