Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 4 de setembre de 2007 > Nou impuls a la Casa de les Llengües
Dimarts, 4 de setembre de 2007

El Govern dóna un nou impuls a la Casa de les Llengües


Comptarà amb un espai museogràfic que mostrarà la diversitat lingüística del planeta


El centre s'ubicarà al recinte industrial de Can Ricart de Barcelona


El Govern ha aprovat avui l'ampliació de capital d'1 milió d'euros de la Societat El Govern ha donat un nou impuls al desenvolupament de la Casa de les Llengües amb la contractació d'un estudi per a determinar les característiques del futur museu de la diversitat lingüística del món que acollirà l'organisme. La Casa de les Llengües, tal i com van acordar el Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona el juliol de l'any passat, estarà ubicada al recinte industrial de Can Ricart, de Barcelona.

Segons ha acordat avui, el Govern destinarà 580.000 euros a l'estudi que ha de permetre definir i desenvolupar el centre d'exposicions de la Casa de la Llengües com a centre d'excel·lència i innovació. També ha de resoldre el disseny conceptual del projecte i els requeriments dels espais expositius aplicant-hi tecnologia de darrera generació.

Les llengües i les parles seran els elements centrals del museu, per tant, l'objectiu és que no es comuniquin amb estratègies museogràfiques convencionals, sinó a través de sistemes multimèdia gestionats per tecnologia avançada que permetin una alta interactivitat amb els públics presencials o virtuals. La voluntat de l'entitat és que la innovació sigui un requeriment clau que atorgui a la Casa de les Llengües bona part de la seva singularitat. A part del museu, la Casa de les Llengües també tindrà una sala d'actes, un centre de documentació, una biblioteca especialitzada i un espai de recerca acadèmica. La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona van signar el juliol de l'any passat el conveni de cessió de l'edifici de 5.000 metres quadrats, situats al recinte de Can Ricart, al districte del 22@ de Barcelona.

La Casa de les Llengües és un organisme creat pel Govern amb l'objectiu de promocionar les llengües del món com a vehicle de comunicació, de civilització i de diàleg. Aquest organisme, que va ser néixer fruit dels Diàlegs que es van dur a terme en el Fòrum de les Cultures, pretén convertir-se en seu i referent internacional de les llengües del món, i en un centre que en permeti l'arxiu i l'estudi, i en faciliti la preservació i l'ús.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya