Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 4 de setembre de 2007 > Potenciar joves empreses tecnològiques
Dimarts, 4 de setembre de 2007

La societat INVERTEC amplia el seu capital en 1 milió d'euros per potenciar joves empreses tecnològiques


INVERTEC, constituïda el mes de juliol de l'any 2002, està participada per la Generalitat a través del CIDEM i per diverses universitats catalanes


L'acord s'emmarca en la política del Govern de potenciar el suport i finançament a les empreses de base tecnològica en fase inicial


El Govern ha aprovat avui l'ampliació de capital d'1 milió d'euros de la Societat Catalana d'Inversió en Empreses de Base Tecnològica (INVERTEC), societat constituïda el juliol de l'any 2002, integrada per la Generalitat a través del CIDEM, i per diverses universitats catalanes amb l'objectiu de potenciar les joves empreses dedicades a la tecnologia.

La decisió s'emmarca en la política del govern de potenciar el suport i finançament a les empreses de base tecnològica en fase inicial. Amb aquest objectiu, des de la seva creació, INVERTEC inverteix en empreses de base tecnològica que es troben en fases més inicials del seu desenvolupament o en fases llavor.

Amb aquesta ampliació de capital, desemborsat pel CIDEM, organisme adscrit al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, INVERTEC compta ara amb un capital total de 5.858.000 euros. En aquest sentit, la participació global de la Generalitat a l'entitat arriba al 97%. INVERTEC també compta amb la participació de diverses universitats catalanes, entre les quals la UdG, UPC, UB, UAB, La Salle, Finaves-IESE i URV -amb el 3% de participació en el capital-.

INVERTEC: suport a les empreses de base tecnològica de nova creació Des de 2002, INVERTEC té com a objectiu de participar temporalment en el capital d'empreses de nova creació de base tecnològica, entenent com a tals empreses amb alt potencial de creixement, enfocades al mercat global (alt potencial d'internacionalització), amb tecnologia pròpia i propietat intel·lectual (l'empresa té la propietat intel·lectual de la tecnologia i els processos clau del negoci) i que crea llocs de treball d'alt valor afegit. En aquest context, INVERTEC compta amb dues línies d'actuació:

  • Capital concepte: mitjançant el suport dels trampolins, INVERTEC pot aportar fins a 100.000 euros instrumentats com a préstec participatiu amb unes condicions preferencials de tipus d'interès i períodes de retorn.
  • Capital llavor: INVERTEC pot aportar fins a 300.000 euros a canvi d'una participació minoritària en el capital de l'empresa.

L'objectiu d'aquesta inversió és accelerar el creixement de les empreses participades durant les seves fases inicials i, per fer-ho, compta amb un equip professional amb experiència contrastada en la gestió de capital risc i en empreses tecnològiques. Un valor fonamental és l'àmplia xarxa de contactes en el món tecnològic, universitari i empresarial que posem al servei de les empreses participades.

Des de la seva creació, INVERTEC ha compromès un total de 4.250.000 euros, 1.750.000 euros en la línia de capital llavor (2006: 2 inversions realitzades, 2007: 2 préstecs pont realitzats) i 2.461.200 en la línia de capital concepte (2006: 13 préstecs aprovats).

En la línia de capital concepte, l'entitat ha acordat 25 inversions en empreses catalanes de base tecnològica per finançar les etapes més inicials. Pel que fa a l'anomenat capital llavor, ha realitzat 8 inversions d'un total de 21 projectes presentats al comitè d'inversions.

En quatre anys, INVERTEC ha donat suport a empreses de diversos sectors i dedicades a àrees d'activitat tan diversa com les aplicacions de gestió avançada pels sectors de l'oci i el turisme, software per a videovigilància, videojocs i tecnologia associada o de components per al sector de l'automoció i de l'aeronàutica. La societat d'inversió també ha participat amb una empresa catalana dedicada al desenvolupament de fàrmacs anticancerígens a través de la tecnologia de difracció dels raigs X i amb una empresa que desenvolupa, fabrica i comercialitza principis actius i modificadors reològics per a la indústria cosmètica, entre d'altres projectes.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya