Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 4 de setembre de 2007 > Esforç inversor en equipaments socials des d'inici del mandat
Dimarts, 4 de setembre de 2007

El Govern analitza l'esforç inversor en equipaments socials des d'inici del mandat


El ritme inversor en equipaments socials és el més important dels últims trenta anys i supera els 3.000 milions d'euros


L'informe presentat al Consell de Govern comptabilitza 1.276 actuacions finalitzades o en curs en aquesta legislatura


El Govern té previst continuar el ritme inversor durant el mandat en equipaments educatius, de salut, de serveis socials, de seguretat i justícia, culturals i esportius amb una inversió prevista de gairebé 6000 milions d'euros


El Govern ha analitzat avui a través d'un exhaustiu informe l'esforç inversor que està realitzant en matèria d'equipaments socials durant aquest mandat, tant pel que fa a obres i actuacions finalitzades, com a les que manté en curs. En aquest sentit, l'informe sobre l'acció inversora en curs en matèria d'equipaments socials presentat al Consell de Govern constata que en aquests nou mesos de mandat s'estan realitzant o s'han finalitzat un total de 1.276 actuacions que sumen un volum d'inversió de 3.110 milions d'euros.

L'informe fa un retrat de l'esforç inversor a data d'avui i inclou les dades d'inversions d'obra nova per iniciativa de la Generalitat o per subvenció als ajuntaments o a entitats, així com les obres de reforma, adequació i millora. En aquest sentit, revela així que en els darrers anys el Govern ha fet l'esforç econòmic i tècnic més intens en matèria de nova construcció i millora d'equipaments socials dels darrers trenta anys.

El balanç comptabilitza centres educatius (CEIP, IES, llars d'infants, escoles oficials d'idiomes, centres unversitaris...), equipaments de salut (hospitals, CAP, consultoris locals, centres sociosanitaris...), de serveis socials (residències, casals, centres de dia, centres cívics...), equipaments de seguretat i de justícia (comissaries, parcs de bombers, edificis judicials), culturals i esportius.

El Govern constata així el compliment d'un dels principals compromisos del Govern d'Entesa, que ha posat el focus d'atenció en la millora dels equipaments socials que presten els serveis públics que són competència de la Generalitat per pal·liar el dèficit de dotació que Catalunya patia en el seu conjunt. D'aquesta manera, es redistribueix així la inversió territorialment segons els dèficits detectats.

Amb tot, el Govern té previst continuar el ritme inversor en equipaments que manté fins ara a través d'una gran quantitat de plans i projectes que executarà en els propers anys i un volum d'inversió de prop de 6.000 milions d'euros. Entre els compromisos assumits en destaquen el Pla d'Equipaments de Salut amb horitzó al 2012 i una inversió de 2.373 milions d'euros, el Pla d'Inversions Universitàries 2007-2013 per valor de 635 milions d'euros, la revisió de la planificació d'equipaments d'educació pel període 2008-2011 que preveu uns 1.800 milions d'euros, o els plans d'equipaments judicials i penitenciaris que preveuen un inversió de 818 milions d'euros.

El Govern ha centrat la seva acció no només en planificar, finançar i construir nous equipaments, sinó treballant i millorant la dotació de persones que treballen en la prestació d'aquests serveis.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya