Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 4 de setembre de 2007 > Medalla d'Or de la Generalitat als expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall
Dimarts, 4 de setembre de 2007

El Govern concedirà la Medalla d'Or de la Generalitat als expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall


El Govern ha acordat avui concedir enguany la Medalla d'Or de la Generalitat als expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall com a mostra del reconeixement i de l'agraïment de les institucions catalanes cap a les persones que les han presidit al llarg d'aquests darrers 25 anys.

La Medalla d'Or de la Generalitat és la màxima distinció que atorga el Govern i en aquesta ocasió va dirigida a aquelles persones que han ostentat el càrrec de màxima responsabilitat i de màxima representació institucional de Catalunya: la de president de la Generalitat.

El guardó pretén reconèixer els mèrits d'aquells qui han donat el millor de si mateixos al servei del país, i que han marcat la Catalunya democràtica. Jordi Pujol ha presidit durant més de dues dècades la Generalitat, desplegant l'estatut de 1979 i consolidant el poder de les institucions d'autogovern; i Pasqual Maragall ha estat alcalde de Barcelona durant quinze anys, ha presidit la Generalitat la legislatura passada i ha impulsat el procés de reforma estatutària que ha culminat amb l'Estatut de 2006.

La Medalla d'Or de la Generalitat expressa el reconeixement del Govern de la Generalitat envers aquelles persones que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic. Des que es va crear, el 1978, s'ha atorgat a 45 personalitats i tres entitats. Els darrers premiats han estat Gregorio López-Raimundo, Joan Raventós i La Caixa el 2005, i Antoni Gutiérrez Díaz, l'any passat.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya