Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 28 d'agost de 2007

Cercador d'acords

  


Dimarts, 28 d'agost de 2007

infraestructuresEl Govern ha elaborat un informe sobre l'estat de les infraestructures a Catalunya, que inclou les actuacions de l'Estat a la xarxa de carreteres i a la xarxa ferroviària. En total, la Generalitat està executant més d'un centenar d'obres i l'Estat, 56.


 

Eix TransversalLa Generalitat declara l'ocupació urgent dels béns i drets afectats pel desdoblament de l'Eix Transversal (C-25), que permetrà l'inici de les obres. Els treballs començaran entre el final del 2007 i el començament del 2008, i finalitzaran entre el 2010 i el 2011.


 

TransportEl Departament de Política Territorial i Obres Públiques encarregarà la redacció de l'estudi tècnic per a l'elaboració del Pla director de mobilitat de l'Alt Pirineu i l'Aran, amb una dotació de 172.608 euros. El programa regularà el transport de viatgers i mercaderies, les xarxes viàries, ferroviàries, els serveis de transport i l'aparcament.


 

mossosAmb vista al final del desplegament dels Mossos d'Esquadra a tot Catalunya, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació reorganitza el cos policial, de forma que es potenciarà l'àrea d'emergències i de protecció civil. La nova estructura preveu que la Secretaria General es farà càrrec de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament i de la nova Direcció General de Protecció Civil. A més, es crearan set serveis territorials del departament.


 

mossosEl cos policial dels Mossos d'Esquadra disposarà d'una nova escala de categories policials, l'anomenada "escala de suport", que acollirà el personal facultatiu i tècnic que treballa al servei dels Mossos i que és absolutament necessari perquè les tasques es desnvolupin amb diligència i eficàcia. Així, els Mossos s'estructuraran ara en l'escala bàsica (mossos i caporals), l'escala intermèdia (sergents i sotsinspectors), l'escala executiva (inspectors), l'escala superior (intendents, comissaris i major) i l'escala de suport (facultatius i tècnics).


 

piscinaEl Pla té la finalitat d'aconseguir que sigui una eina terapèutica d'utilització habitual i de promoció de la salut. Amb el Pla, el Govern pretén promoure els hàbits saludables i prevenir les malalties mitjançant la recepta de l'esport.


 

gent granEl Govern subvencionarà la Fundació Consorts Guasch per ampliar i reformar la residència i centre de dia per a la gent gran de Capellades. També es destinaran 640.000 euros per millorar la residència de gent gran de les Borges Blanques, i 90.000 per a la Fundació Privada La Nostra Llar Santa Anna per reformar la residència per a gent gran d'Argentona. També es destinaran 74.000 euros per millorar la residència de gent gran de Casserres


 

activitats escolarsEl Govern destinarà 4.118.000 euros per subvencionar la realització d'activitats extraescolars als centres educatius sufragats amb fons públics durant el curs 2007-2008. A més, s'ha aprovat la construcció d'un nou centre d'educació infantil i primària a Cerdanyola del Vallès, al barri de la Clota.


 

premisEls guardons han reconegut l'activitat del professor de Medicina de la UB Josep Carreras Barnés; el professor de la URL Francesc Abel i Fabre, en les categories individuals. Quant a les categories col·lectives, els premiats han estat el Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts de la UB, el Departament de Fisiologia de la Facultat de Biologia de la UB, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UAB, l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona, el grup de Professors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, el grup de Professors del Departament de Química de la UdG i la Facultat de Lletres de la URV.


 

immigracióEl Pla garantirà els recursos necessaris per garantir una bona convivència, el reforç i l'accés als serveis públics en igualtat de condicions i la correcta acollida i integració de les persones immigrades.


 

gatEs prorroga fins al final del 2007 l'entrada en vigor de la prohibició de sacrificar gats i gossos a les instal·lacions per al manteniment d'animals de companyia al Vallès Oriental. La pròrroga s'aplicarà a 31 municipis.


 
Altres acords

Altres acords destacats són el nomenament de la directora general de Comunicació del Govern, la sra. Aurora Masip Treig; i el director de Serveis del Departament de Salut, el sr. Xavier Rodríguez Guasch. El Govern també anuncia el cessament a petició pròpia del delegat del Govern a Lleida.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya