Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 28 d'agost > Pla de Ciutadania i Immigració 2007
Dimarts, 28 d'agost de 2007

El Govern destina 162 milions al Pla de Ciutadania i Immigració 2007


El Pla vol garantir una bona acollida i integració de les persones nouvingudes

Entre d'altres mesures, preveu l'inici dels treballs per aconseguir un Pacte Nacional per a la Immigració

El Consell de Govern ha aprovat avui les actuacions previstes en el Pla de Ciutadania i Immigració 2005-2008 per a l'exercici de l'any 2007, que sumen 162.221.979 euros. Aquesta decisió és fruit de la voluntat del Govern de dedicar els esforços i recursos necessaris per tal de garantir un bona convivència, el reforç i l'accés als serveis públics en igualtat de condicions, així com una correcta acollida i integració de les persones immigrades.

El Pla de Ciutadania i Immigració 2007, que coordina el Departament d'Acció Social i Ciutadania a través de la Secretaria per a la Immigració, preveu l'inici dels treballs per aconseguir un Pacte Nacional per a la Immigració, així com el desplegament de l'Estatut en matèria d'immigració i la redacció de la futura Llei d'acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.

El Pla inclou un conjunt de programes i actuacions que porten a terme els diferents departaments, d'acord amb les respectives competències, amb l'objectiu de gestionar els efectes socials, polítics, laborals i culturals dels fluxos migratoris, i de resoldre el repte que planteja la progressiva incorporació de nova ciutadania a la societat catalana.

Entre d'altres mesures, el Pla preveu polítiques actives d'ocupació, la contractació en origen, acollida i allotjament de treballadors temporers; el suport a programes i accions d'acollida d'integració de persones estrangeres immigrades, i catalanes retornades, promogudes per ens locals i per entitats. També promou actuacions com el programa Catalunya-Magrib i l'acollida de menors no acompanyats; un programa d'igualtat d'oportunitats en l'àmbit educatiu i aules d'acollida en l'àmbit escolar; l'impuls del català i del programa Voluntaris per la Llengua; i el programa d'ensenyament i atenció estrangera als centres penitenciaris i d'internament.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya