Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 28 d'agost > 153 places per a residències de gent gran
Dimarts, 28 d'agost de 2007

153 noves places destinades a residències de gent gran


El Govern inverteix prop de 2 milions d'euros en l'ampliació de quatre centres a Capellades, les Borges Blanques, Argentona i Casserres

El Govern ha pres avui diversos acords, impulsats pel departament d'Acció Social i Ciutadania, destinats a la millora i ampliació de quatre residències de gent gran. L'import de la despesa ascendeix a 1.945.176 euros.

Així, s'ha aprovat una subvenció a la Fundació Consorts Guasch per un import de 1.140.424 euros per a l'ampliació i reforma de la residència i centre de dia per a la gent gran a Capellades. La inversió representarà l'ampliació de 53 places de residència i la construcció del Centre de Dia amb una capacitat de 36 places, a més d'altres obres d'adequació de l'equipament a la normativa vigent.

El Govern també destina 640.652,21 euros a les obres d'ampliació i reforma dels espais comuns de la residència de gent gran de les Borges Blanques. Des de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials es promou aquests treballs en un centre propi del departament d'Acció Social i Ciutadania amb l'objectiu que l'equipament s'adapti a la normativa vigent.

D'altra banda, també es destinen 90.000 euros a una subvenció a la Fundació Privada La Nostra Llar Santa Anna per a l'ampliació i reforma de la residència per a la gent gran d'Argentona. Aquesta inversió representa l'increment de 12 places de residència, 2 places de llar residència i la construcció d'un centre de dia de 15 places. Un cop executada la inversió, l'equipament tindrà 32 places de residència de gent gran, 20 places de llar residència i un nou centre de dia amb 15 places.

Finalment, el Govern ha aprovat una subvenció per un import de 74.100 euros per a l'Ajuntament de Casserres per a l'ampliació de la residència per a la gent gran del municipi. Les obres permetran augmentar la capacitat del centre en 35 noves places. Amb aquesta ampliació, el centre, de titularitat municipal, disposarà de 50 places de residència assistida, 20 de llar residència i 25 places de centre de cia.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya