Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 28 d'agost > Pla Director de mobilitat de l'Alt Pirineu i Aran
Dimarts, 28 d'agost de 2007

El Govern impulsa l'estudi del Pla Director de mobilitat de l'Alt Pirineu i Aran


El Pla Director planificarÓ la millora de l'accessibilitat i promourÓ una mobilitat mÚs sostenible i integrada en el medi ambient

El programa regularÓ el transport de viatgers i mercaderies, les xarxes viÓries, ferroviÓries, els serveis de transport i l'aparcament

El Pla tambÚ fomentarÓ l'˙s de la bicicleta i els desplašaments a peu

El Govern ha autoritzat avui el Departament de PolÝtica Territorial i Obres P˙bliques a encarregar la redacciˇ de l'estudi tŔcnic per a l'elaboraciˇ del Pla director de mobilitat de l'Alt Pirineu i l'Aran, amb una dotaciˇ de 172.608 euros.

La Llei de mobilitat estableix la necessitat de redactar els plans directors de mobilitat com a instruments per a l'aplicaciˇ territorial de les Directrius nacionals de mobilitat, vigents des del 3 d'octubre de 2006.

La Generalitat ja ha iniciat enguany els estudis corresponents als Plans directors de mobilitat de les Comarques Gironines i Ponent i tÚ en trÓmit de contractaciˇ el corresponent a les Terres de l'Ebre. D'altra banda, recentment s'ha iniciat el procÚs d'informaciˇ p˙blica del Pla director de mobilitat de la regiˇ metropolitana de Barcelona, redactat per l'Autoritat del Transport MetropolitÓ (ATM). Per la seva part, el Consorci de Transports de Camp de Tarragona realitzarÓ el Pla Director d'aquest Ómbit territorial.

En el termini d'un any es procedirÓ a la redacciˇ del Pla que ara s'impulsa per a l'Alt Pirineu i l'Aran, amb l'objectiu d'aprovar-lo i sotmetre'l a informaciˇ p˙blica a partir del setembre de 2008.


Ordenaciˇ de la mobilitat

Segons la Llei de mobilitat, els plans directors sˇn la aplicaciˇ concreta a cada Ómbit territorial d'all˛ que disposen les Directrius Nacionals de Mobilitat i han de recollir principalment, els aspectes segŘents:

  • Seguiment i gestiˇ de la mobilitat de la zona
  • Ordenaciˇ del trÓnsit interurbÓ
  • Promociˇ del transport p˙blic colĚlectiu
  • Foment de l'˙s de la bicicleta i dels desplašaments a peu
  • Ordenaciˇ i explotaciˇ de la xarxa viÓria principal de la zona
  • Organitzaciˇ de l'aparcament
  • Transport i distribuciˇ de mercaderies

En el procÚs d'elaboraciˇ dels plans, es garantirÓ la participaciˇ dels ens locals i de les entitats representatives en l'Ómbit de la mobilitat. Aquests plans es revisaran cada sis anys o quan es modifiquin les Directrius nacionals de mobilitat.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya