Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 31 de juliol de 2007 > Oficina "Occitan en Catalonha"
Dimarts, 31 de juliol de 2007

El Govern crearà l'Oficina "Occitan en Catalonha" per fomentar la llengua occitana


El nou organisme garantirà el desplegament adequat de la condició de llengua oficial que l'Estatut atorga a l'occità

El Govern ha aprovat avui el Programa per a la creació de l'Oficina "Occitan en Catalonha" (OC), que promourà i coordinarà projectes i mesures d'impuls de la llengua occitana. Aquest nou organisme garantirà el desplegament adequat de la condició de llengua oficial que l'Estatut atorga a l'occità.

La creació de l'Oficina, feta a proposta del vicepresident de la Generalitat, es fa en compliment de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que en l'article 6.5 estableix que la llengua occitana, denominada aranès a l'Aran, és la llengua pròpia d'aquest territori i és oficial a Catalunya. Així mateix, l'article 11.2 reconeix, empara i respecta la singularitat de l'Aran com a entitat territorial singular a Catalunya, que ha de ser objecte d'una particular protecció per mitjà d'un règim jurídic especial.

Altres objectius de l'Oficina són fomentar la cooperació i la coordinació amb el Conselh Generau d'Aran en la promoció de l'occità a la Vall d'Aran i a Catalunya; coordinar amb les institucions europees l'aprenentatge i l'ensenyament de l'occità, i mantenir un diàleg amb agents socials, entitats o universitats que treballen per la promoció, el coneixement i la difusió de la llengua.

Així mateix, l'Oficina també ha de permetre proporcionar assessorament i informació als ciutadans i les administracions de Catalunya en relació a la difusió, la normalització i l'ensenyament de la llengua i la cultura occitanes.

El Programa de creació de l'Oficina "Occitan en Catalonha", que estarà adscrita a la Secretaria de Política Lingüística, té una durada màxima de 3 anys. Al capdavant del programa hi haurà un director nomenat pel vicepresident que haurà de coordinar i impulsar l'actuació dels òrgans adscrits a la Secretaria per redactar i implementar el Programa. També haurà de coordinar l'aplicació i el desenvolupament de les polítiques concretes en els àmbits que fixa l'acord aprovat avui.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya