Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 24 de juliol de 2007 > Crèdits per a la gent jove que vulgui crear la seva empresa
Dimarts, 24 de juliol de 2007

El Govern avalarà crèdits per a la gent jove que vulgui crear la seva empresa


La mesura forma part del Programa de Crèdits d'Emancipació, que avala també crèdits per accedir a un habitatge i millorar la formació

El Govern avalarà crèdits per valor d'1,2 milions d'euros

El Govern avalarà 1,2 milions d'euros de crèdits per a la gent jove que vulgui crear la seva pròpia empresa. Aquest ajut permetrà als joves d'entre 18 i 35 anys residents a Catalunya amb una antiguitat mínima de 2 anys obtenir crèdits de les entitats financeres amb unes condicions més avantatjoses que les del mercat. Els diners permetran cobrir les despeses derivades de la posada en funcionament d'un projecte empresarial nou o bé, excepcionalment, d'ampliació de l'àmbit de negoci.

Aquest nou paquet d'ajudes per al jovent s'emmarca en el Programa de Crèdits d'Emancipació renovat pel Govern el mes de maig passat. Aleshores, ja es va aprovar una primera línia de crèdits per valor de 26,4 milions d'euros per facilitar l'accés a l'habitatge i la millora de la formació.

Amb l'acord d'avui, el Govern autoritza la signatura d'un conveni entre els Departaments d'Acció Social i Ciutadania, Treball, Economia i Finances i AVALIS de Catalunya per obrir aquesta nova línia de crèdits d'emprenedoria. El Departament d'Economia i Finances aportarà 1,2 milions d'euros com a provisió dels avals que Avalis concedirà als emprenedors. Aquest import representa un 3% del total de l'aval, del qual els emprenedors hauran d'aportar només un 1% addicional.

Els avals s'han de sol·licitar al Servei d'Autoempresa de la Generalitat, que té més de 300 punts acreditats arreu del país. La informació del Programa de Crèdits d'Emancipació també es pot consultar al web de la Secretaria de Joventut (www.gencat.cat/joventut), trucant al telèfon 012 o adreçant-se a qualsevol punt d'informació juvenil de la Xarxa Catalana d'Informació Juvenil.

El Programa de Crèdits d'Emancipació reflecteix el treball transversal de l'acció del Govern adreçada a les persones joves. En el programa intervenen el Departament d'Acció Social i Ciutadania, a través de la Secretaria de Joventut, el Departament d'Economia i Finances, a través de l'Institut Català de Finances, el Departament d'Innovació, Universitats i Recerca, a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), el Departament de Medi Ambient i Habitatge i el Departament de Treball. També compta amb la col·laboració de les principals caixes d'estalvi de Catalunya.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya