Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern

Inici > Acords de govern > 10 de juliol de 2007

Cercador d'acords

  


Dimarts, 10 de juliol de 2007

aireEl Pla vol millorar la qualitat de l'aire a 40 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona i estableix 73 mesures per reduir els nivells d'òxid de nitrogen i de partícules en suspensió que fan referència a la gestió del transport terrestre, aeri i marítim, les activitats industrials i energètiques, l'àmbit domèstic, la prevenció i la sensibilització.


 

carreteraEs tracta de 60 actuacions de renovació del paviment i de millora de la seguretat viària en més de 300 quilòmetres de carreteres catalanes. El pressupost és de 71 milions d'euros.


 

educacióEl Govern ha autoritzat avui diverses despeses durant els propers dos anys per un import de més de 22 milions d'euros destinades a inversions en matèria d'educació, entre les que en destaquen les convocatòries de subvencions pel curs vinent pels centres concertats per escolaritzar alumnat desfavorit, per a l'educació especial i per a l'acollida lingüística de l'alumnat estranger.


 

risc laboralEl Govern destina 440.000 euros a aquesta iniciativa que es posarà en marxa el proper curs escolar 2007-2008. L'objectiu és augmentar la cultura de la seguretat entre els que seran els futurs treballadors i empresaris


 

llibresEls preus de les proves d'accés a la Universitat de l'any vinent mantenen la taxa del curs anterior: 84,85 euros. El Decret aprovat preveu també exempcions a col·lectius que mereixen especial atenció.


 

CAP El Govern ha aprovat destinar 3.400.000 euros al finançament de les obres de construcció d'un nou Centre d'Atenció Primària (CAP) a la població de la Garriga, a la comarca del Vallès Oriental.


 

ajudesEl programa està destinat a la millora de la gestió dels fluxos migratoris procedents del Marroc i la prevenció de l'emigració il·legal cap a Catalunya de menors no acompanyats d'aquell país. El projecte, en total, rebrà quasi 3 milions d'euros al llarg dels anys 2007, 2008 i 2009.


 

llei de dependènciaEl Govern destina 750.000 euros per planificar i gestionar les actuacions derivades de les lleis de Dependència i de Serveis Socials. El desplegament d'aquestes lleis es realitzarà amb el màxim suport de les tecnologies de la informació.


 

quimicaUna Comissió interdepartamental coordinarà a Catalunya l'aplicació del nou reglament REACH sobre substàncies i preparats químics mitjançant un pla d'actuacions per facilitar l'adaptació de les empreses catalanes. El reglament comunitari REACH va entrar en vigor l'1 de juny i té com a objectiu incrementar el nivell de protecció de la salut i el medi ambient.


 

turismeEl Govern promou la creació d'una ruta turística basada en la Catalunya medieval anomenada "Ruta dels orígens". La ruta està pensada per ser feta en vehicle de motor i transcorrerà a través de les comarques pirinenques. Es convocarà un concurs públic pel disseny de la ruta que té un pressupost de 160.000 euros.


 
Altres acords

D'altra banda el Consell de Govern ha aprovat la instal·lació de climatització a la residència de gent gran Les Corts i millorarà l'abastament d'aigua a la Roca del Vallès.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya