Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Dimarts, 10 de juliol de 2007

El Govern promou la creació d'una ruta turística basada en la Catalunya medieval anomenada "Ruta dels Orígens"


La ruta està pensada per ser feta en vehicle de motor i transcorrerà per carreteres secundàries amb alt valor paisatgístic a través de les comarques pirinenques

Es convocarà un concurs públic pel disseny de la ruta que té un pressupost de 160.000 euros

El Govern ha aprovat avui encarregar l'elaboració d'una ruta turística anomenada "Ruta dels Orígens" que té per objectiu ampliar l'oferta del país en matèria de turisme cultural i posar en valor el potencial turístic de nombrosos indrets, monuments i personatges de la Catalunya medieval, des del comte Gifré el Pilós o l'abat Oliba fins al patrimoni romànic de la Vall de Boí.

Segons les directrius fixades per la Direcció General de Turisme del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, la ruta, que s'encarregarà per concurs públic, està pensada per a ser feta amb automòbil i ha de transcórrer per carreteres secundàries poc transitades però d'un alt valor paisatgístic que possibilitin una conducció relaxada i tranquil·la. La ruta ha de connectar totes les comarques pirinenques, des de l'Alt Empordà fins a l'Alta Ribagorça, sense excloure la realització de petites desviacions d'interès per visitar indrets d'una especial significació històrica o monumental.

En la planificació de la ruta es tindran en compte els diferents perfils dels possibles usuaris a qui anirà destinada (procedència geogràfica, motivacions, i hàbits de consum dels turistes), fet que permetrà seleccionar d'una manera rigorosa els diferents elements i recursos turístics que integraran la ruta, en funció de la seva singularitat, notorietat i interès. La Direcció General de Turisme impulsarà també la potenciació dels atractius de la ruta, mitjançant la utilització de noves tecnologies i de les tècniques més innovadores d'interpretació del patrimoni monumental i cultural.

Aquest projecte s'emmarca en les directrius turístiques del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, que vol desenvolupar una política de planificació turística fonamentada en la sostenibilitat social i ambiental del turisme en el territori català, d'acord amb les línies bàsiques del Pla Estratègic del Turisme de Catalunya (2005-2010), que preveu la creació de grans rutes nacionals que posin en valor el patrimoni natural, cultural i històric del país. Per a desenvolupar aquest primer projecte de la Ruta dels Orígens la Direcció General de Turisme ha convocat un concurs públic que té una dotació pressupostària de 160.000 euros.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya