Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 10 de juliol de 2007 > Prevenció de riscos laborals
Dimarts, 10 de juliol de 2007

Dues aules mòbils recorreran diferents Instituts d'Ensenyament Secundari per formar els estudiants en prevenció de riscos laborals


El Govern destina 440.000 euros a aquesta iniciativa que es posarà en marxa el proper curs escolar 2007-2008

L'objectiu és augmentar la cultura de la seguretat entre els que seran els futurs treballadors i empresaris

El Govern posarà en marxa el proper curs 2007-2008 dues aules mòbils que recorreran diferents Instituts d'Ensenyament Secundari (IES) per tal de formar els estudiants d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) en prevenció de riscos laborals. L'objectiu és que, mitjançant l'ús de les noves tecnologies, els alumnes assumeixin conductes responsables i preventives que redueixin la possibilitat de patir accidents de treball, abans d'entrar al món laboral. Les dues aules mòbils que recorreran els instituts catalans entre octubre i abril del curs vinent disposaran de 16 ordinadors amb connexió a Internet i una àrea de formació amb capacitat per a 16 persones amb equips multimèdia. En aquestes aules de prevenció ambulant els alumnes d'entre 12 i 15 anys podran veure pel·lícules centrades en la seguretat laboral, treballar amb CDs divulgatius o participar a tallers interactius i jocs educatius.

Aquesta iniciativa, a la qual es destinen 440.000 euros, parteix del convenciment que, per aconseguir a llarg termini una reducció de la sinistralitat laboral, és imprescindible que els nens, nenes i joves, que seran els futurs treballadors i empresaris, interioritzin que la seguretat no és un element afegit a l'acte de treballar, una norma més que complir, sinó part essencial de l'activitat laboral.

Per tal de complir amb aquest objectiu, la Consellera de Treball, Mar Serna, i el Conseller d'Educació, Ernest Maragall, van signar l'abril passat un acord marc de col·laboració que permetrà que a partir del curs vinent alumnes d'ESO i Cicles Formatius rebin formació sobre prevenció de riscos laborals.

Entre octubre i abril del curs vinent prop de 30.000 alumnes de centres públics rebran aquesta formació -10.000 del primer cicle d'ESO i 20.000 del segon cicle de secundaria i de Cicles Formatius-. Aquesta activitat, que es farà tant amb les aules mòbils com a aules convencionals, es planteja com una experiència pilot durant el curs 2007-2008, però amb vocació de continuïtat els cursos següents i de fer extensiva aquesta oferta formativa als centres concertats.

A tots els nivells s'oferirà formació bàsica de prevenció de riscos laborals, que tracta qüestions com els elements de protecció col·lectiva, que són els prioritaris -tanques per evitar caigudes, maquinària de tall protegida-, i individual -casc, ulleres de protecció, etc.-. També s'expliquen nocions per identificar riscos, evitar-los i, en cas que això no sigui possible, minimitzar-los.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya