Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 10 de juliol de 2007 > Acollida lingüística d'alumnat estranger
Dimarts, 10 de juliol de 2007

El Govern destina més 22 milions d'euros en ajuts per a l'educació especial, l'alumnat desfavorit, o l'acollida lingüística d'alumnat estranger


La inversió inclou també 4,1 milions d'euros per a la construcció d'un CEIP a Vilanova del Vallès

Es destinaran 4,3 milions d'euros a dotar de material informàtic els centres docents

El Govern ha autoritzat avui diverses despeses durant els propers dos anys per un import de més de 22 milions d'euros destinades a inversions en matèria d'educació, entre les que en destaquen les convocatòries de subvencions pel curs vinent pels centres concertats per escolaritzar alumnat desfavorit, per a l'educació especial i per a l'acollida lingüística de l'alumnat estranger.

La inversió en educació aprovada avui preveu a més l'arrendament de material informàtic per als centres educatius i la inversió per a la construcció d'un Centre d'Educació Infantil i Primària a Vilanova del Vallès.


Ajuts a centres concertats per escolaritzar alumnat desfavorit

El Pacte Nacional per a l'Educació, signat el 20 de març de 2006, preveu la concessió d'ajuts als centres concertats que escolaritzin alumnat amb necessitats educatives específiques. En aquest sentit, el Govern destinarà 5 milions d'euros a subvencionar centres privats concertats per al finançament d'activitats complementàries d'alumnes amb necessitats educatives específiques derivades de situacions socioeconòmiques o socioculturals desafavorides durant el curs 2007-2008.


Subvencions a centres d'educació especial

D'altra banda, el Govern dedicarà 5.526.619 euros a les despeses de personal de menjador, esbarjo i transport dels centres concertats d'educació especial. Amb l'oferta de places escolars gratuïtes, que inclouen els serveis anteriorment esmentats, l'executiu té com a objectiu donar suport a les famílies per atendre de forma integral l'educació dels alumnes d'educació especial.


Foment de l'acollida lingüística per a alumnes estrangers

Els centres privats concertats es podran beneficiar dels ajuts destinats a l'aprenentatge del català dels alumnes estrangers de nova incorporació al sistema educatiu. Es dedicaran 1,4 milions d'euros a la concessió d'aquestes subvencions, la quantia de les quals es determinarà en funció del nombre d'alumnes atesos.


Monitors per al migdia a les llars d'infants

El Govern ha aprovat també destinar 1.061.625 euros a la contractació de monitors per als alumnes de llars d'infants durant la franja horària del migdia per aquest curs vinent.


Construcció d'un CEIP a Vilanova del Vallès

El Govern aportarà 4.151.947 euros per a la redacció del projecte i execució de les obres de nova construcció del CEIP La Falguera de Vilanova del Vallès, que actualment només escolaritza educació infantil i està ubicat en mòduls provisionals. El centre tindrà capacitat per a dues línies d'educació infantil i primària i les obres es realitzaran mitjançant conveni amb l'Ajuntament. D'altra banda, el Govern ha aprovat també destinar 4.355.164 euros a l'arrendament d'equipament informàtic per a centres docents públics i cicles formatius fins al curs 2011.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya