Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 10 de juliol de 2007 > Millora de la seguretat de les carreteres catalanes
Dimarts, 10 de juliol de 2007

El Govern destina més de 71 milions d'euros a la conservació, reforç de ferm i millora de la seguretat de les carreteres catalanes


Es tracta de 60 actuacions de renovació del paviment i de millora de la seguretat viària en més de 300 quilòmetres de carreteres catalanes

El Govern destina anualment més de setanta milions d'euros a la conservació i millora de les carreteres catalanes. Aquestes actuacions consiteixen en obres de renovació i conservació del ferm, d'ordenació de cruïlles, en la supressió de passos a nivell o en actuacions en els sistemes de contenció de vehicles.

D'aquesta manera, any rera any, a banda de les importants obres de condicionament, desdoblament o millora que impulsa el Departament de Política territoral i Obres Públiques, també aplica programes amb importants dotacions inversores per tal de millorar i conservar l'estat de la xarxa viària catalana i fer-la més segura per a la circulació. Aquests treballs possibiliten actuar de forma rotatòria en els 5.500 quilòmetres, la totalitat de la xarxa viària competència de la Generalitat.

Així, el Govern ha aprovat avui destinar 71,4 milions d'euros a una seixantena d'actuacions distribuides a la xarxa viària de tot el país de la següent manera:


32 milions d'euros a les carreteres de Barcelona

Pel que fa a la demarcació de Barcelona es realitzaran 25 actuacions diferents entre les quals destaquen la renovació del ferm als ramals de la C-58 entre Barcelona i Terrassa, a la C-17 entre Montcada i Parets del Vallès, a la C- 1413a a Molins de Rei o a la carretera C-251 entre Granollers i Llinars. Igualment, s'ha aprovat la inversió per diverses actuacions per a la millora de la seguretat viària com els 600.000 euros que es destinaran a la col·locació de faldons de protecció en barreres de seguretat i l'adequació de les instal·lacions i enllumenat que es duran a terme al túnel de Parpers.


14,9 milions d'euros a les carreteres de Girona

Avui s'ha aprovat també la inversió de gairebé 15 milions d'euros en 10 actuacions a les comarques gironines. D'aquestes, en destaca el reforç de ferm i altres millores que es duran a terme a la GI-682 entre Blanes i Lloret i a la GI-623 entre Ventalló i l'Escala, així com el reforç previst a la GI-531 entre Girona i Sant Gregori a en el tram de Viladrau de la GI-520.


12,5 milions d'euros a les carreteres de Lleida

Pel què fa a les carreteres de les comarques lleidetanes es destinen 12,5 milions d'euros en 12 actuacions diferents entre les que en destaquen el condicionament entre Mollerussa i Juneda, l'eixamplament i millora de traçat que es durà a terme a la L-503 entre la Pobleta de Bellvehí i Molinos o la millora de la travessera de Sant Ramón i la supressió del pas a nivell de Belllloc d'Urgell.

9 milions d'euros a les carreteres del Camp de Tarragona

A les carreteres de la xarxa viària, competència del Govern de la Generalitat a les comarques del Camp de Tarragona, es destinaran gairebé 9 milions d'euros a nou actuacions de conservació i millora de la seguretat viària. En destaca el reforç de ferm de la C-14 entre Picamoixons i la Riba i entre Alcover i la cruïlla amb la T-743 així com les millores en el drenatge i en el ferm a la carretera de Reus a Constantí o entre Montroig i la C-44.


2,8 milions d'euros a les carreteres de les Terres de l'Ebre

Pel què fa les carreteres de la demaracació de les terres de l'Ebre es destinen 2,8 milions d'euros en quatre actuacions diferents entre les que destaca la millora del ferm de la C-12 entre Mora d'Ebre i Garcia o a la Rambla Felip Perdell de Tortosa.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya