Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 3 de juliol de 2007 > Atenció a les víctimes del terrorisme
Dimarts, 3 de juliol de 2007

El Govern aportarà 155.000 euros a l'ACVOT per garantir l'atenció a les víctimes del terrorisme


El Govern destinarà una subvenció de 155.000 euros a l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), amb l'objectiu de cobrir l'atenció i el suport tècnic i psicològic a les víctimes del terrorisme i als seus familiars. Així ho ha aprovat el Consell de Govern d'avui, que ha donat el vistiplau a l'acord signat divendres passat entre el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i la consellera de Justícia, Montserrat Tura, amb el president de l'ACVOT, Santos Santamaria.

L'acord estableix que el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació aporti a l'ACVOT 105.000 euros i el Departament de Justícia n'aporti 50.000 més. L'objectiu del Govern és reforçar les activitats de l'associació i contribuir a garantir el funcionament de l'entitat i la continuïtat de les seves actuacions.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ja va atorgar el 6 de març passat una subvenció a l'ACVOT per valor de 45.000 euros. En aquella ocasió, l'ajut va ser concedit amb l'objectiu de col·laborar en les despeses derivades de l'assistència, l'assessorament jurídic als afectats i altres despeses derivades de l'inici del judici dels atemptats de l'11 de març de 2004 a Madrid.

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) té com a finalitat unir totes aquelles persones que han estat víctimes del terrorisme i els seus familiars i oferir-los ajuda moral, material, jurídica o psicològica. A banda, l'ACVOT treballa per donar a conèixer la situació moral i material dels familiars de les víctimes d'accions terroristes; col·laborar amb entitats que organitzen activitats en benefici de les víctimes del terrorisme; fer actes públics, conferències i seminaris que promoguin el reconeixement social de les víctimes; prestar assessorament jurídic als associats i personar-se i assistir a les accions legals necessàries a favor de les víctimes del terrorisme.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya