Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Dimarts, 3 de juliol de 2007

Nou impuls al projecte de les obres del 'Reg de la Terra Alta'


El Govern aprova l'ocupació urgent dels béns de les fases III i IV del projecte per accelerar-ne les obres

El projecte 'Reg de la Terra Alta' preveu transformar en reg de suport de més de 9.000 hectàrees de la comarca bàsicament dedicades a la vinya, les oliveres i el ametllers

El Govern ha donat un nou impuls a la construcció de nous trams pendents de l'anomenat "Reg de la Terra Alta", que preveu la transformació en reg de suport, bàsicament conreus de vinya, oliveres i ametllers, d'unes 9.315 hectàrees a la comarca de la Terra Alta, concretament als municipis de Batea, Bot, Corbera d'Ebre, Gandesa, La Fatarella, La Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs.

Per tal de començar les obres de la tercera i quarta fase del regadiu el més aviat possible, el Govern ha aprovat avui l'acord pel qual es declara l'ocupació urgent dels béns afectats d'expropiació d'aquestes dues fases. Aquest projecte va ser aprovat el 27 de juliol de 2006 i per fer-lo efectiu el Departament de Política Territorial i Obres Públiques executa ara les actuacions expropiatòries necessàries per a l'execució del regadiu de la Terra Alta, en les fases III i IV i la xarxa de distribució, impulsió i bassa de regulació.

Amb aquest projecte, executat pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural a través de l'empresa pública Regs de Catalunya SA (REGSA), i vertebrada en successives fases, es dóna solució a les condicions climàtiques poc favorables de la comarca de la Terra Alta, contribuint d'aquesta manera a resoldre els problemes econòmics i socials de la zona, amb xifres de renda, desenvolupament i demografia molt baixos respecte la resta de Catalunya. Fins a data d'avui, s'ha posat en regadiu unes 2.500 hectàrees que comprenen les fases I i II, així com les 1.829 hectàrees de la recent acabada Etapa I de la Fase III.

L'objectiu del projecte que avui s'impulsa és la definició tècnica i econòmica de les obres, instal.lacions i equips necessaris per a la posada en reg de la Fase III, Etapa II, i comprèn la xarxa primària i secundària dissenyada amb capacitat per regar 1.593,24 hectàrees, juntament amb la xarxa terciària corresponent, al terme municipal de Batea. També es contempla l'execució del sistema d'impulsió i bassa per a l'àrea regable de la Fase IV, de la Terra Alta, que donaran servei aproximadament a 3.632 hectàrees. El pressupost del projecte que afecta les fases III i IV és de 17.924.355,16 euros, i té un termini d'execució de dinou mesos.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya