Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 3 de juliol de 2007 > Ajuts a l'esport per a escolars
Dimarts, 3 de juliol de 2007

El Govern augmenta els ajuts a l'esport per a escolars per aconseguir que un milió de joves en facin el 2010


La subvenció destinada a la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) augmenta engany un 10% i serà d'1,7 milions d'euros

El Govern atorgarà a través del Consell Català de l'Esport una subvenció d'1,717 milions d'euros a la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), l'entitat privada d'interès públic i social que col·labora amb la Generalitat en el desenvolupament de programes i actuacions esportives en edat escolar.

El Govern treballa amb l'objectiu que un milió de joves practiquin esport a Catalunya l'any 2010 i per aquest motiu l'ajut atorgat aquest any és un 10% superior a la subvenció de l'any passat, i es destinarà a fomentar que tots els nens i nenes de Catalunya facin esport de qualitat i adequat a la seva realitat. La finalitat de la pràctica de l'esport és fomentar els valors i les actituds que garanteixin el foment de la convivència, la solidaritat i el civisme.

Les activitats esportives impulsades per entitats que col·laboren amb l'administració, tal com preveu la Llei de l'Esport, busquen fer de l'esport un element integrador, promovent la participació de tothom, independentment de les seves capacitats, la seva classe social, sexe o raça, i a posar l'esport al servei de la ciutadania i especialment dels més joves, creant les condicions necessàries perquè els sigui beneficiós en tots els aspectes del seu desenvolupament.

La Unió de Consells Esportius de Catalunya va ser fundada l'any 1994 i agrupa 45 consells (Barcelona, 15; Tarragona, 10; Lleida, 12, i Girona, 8). Entre les principals activitats que desenvolupa destaquen els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, des de l'any 1999, i el Pla Català d'Esport a l'Escola, en el qual col·labora des del 2005. El curs passat, 193.526 joves van participar als Jocs Esportius i uns 50.000 de 432 centres de tot el territori al Pla Català.

La Llei de l'esport disposa entre els principis rectors d'actuació de l'Administració esportiva de la Generalitat el d'ordenar i difondre el coneixement i l'ensenyament de l'esport, fomentar les escoles esportives i vetllar per la pràctica esportiva en edat escolar.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya