Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 26 de juny de 2007 > Senyalització turística de Catalunya
Dimarts, 26 de juny de 2007

El Govern elaborarà un estudi sobre la senyalització turística de Catalunya


L'objectiu és millorar la gestió de la senyalització turística amb un manual de disseny de cartells, entre d'altres mesures

Es busca crear un sistema de classificació dels recursos turístics de cada comarca a través de la informació aportada pels ens locals corresponents

Ja s'han elaborat estudis pilot de senyalització a onze comarques

El Govern ha aprovat l'elaboració d'un estudi de la senyalització territorial i temàtica de Catalunya. La Direcció General de Turisme del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, ha posat en marxa un procés per a la gestió i millora de la senyalització turística, definint una nova metodologia i un manual de disseny de cartells així com un sistema de classificació dels recursos turístics de cada comarca que parteix de la informació aportada pels consells comarcals corresponents.

Fins al moment, s'han realitzat els estudis pilot de Senyalització Turística Territorial i Temàtica (T&T) en les comarques de l'Alt Camp, Ripollès, Garraf, Pallars Jussà, Baix Empordà, Berguedà, Selva, Solsonès, Bages, Alt Empordà i Montsià. Amb l'acord aprovat avui, es dóna resposta a la necessitat de dur a terme l'estudi de senyalització de la resta de les comarques de Catalunya a més de completar la senyalització de parcs naturals i estacions d'esquí de les comarques ja estudiades.

Aquest acord aprova la contractació per part del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, d'una consultoria per a la realització d'aquest estudi, amb un pressupost de 100.000 euros.


El marc: projecte T&T

Aquest estudi s'emmarca en el projecte Senyalització Turística Territorial i Temàtica (T&T), impulsat per la Direcció General de Carreteres, l'objectiu del qual és definir les bases d'un nou concepte de senyalització turística, per tal d'oferir un millor servei als conductors.

Els canvis introduïts en aquesta senyalització T&T es refereixen al tipus de material utilitzat, al disseny de plafons i a la seva retolació. En el nou sistema T&T que es proposa els senyals dirigiran al conductor fins al mateix lloc turístic.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya