Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 19 de juny de 2007 > Regants de Monredons-Valls
Dimarts, 19 de juny de 2007

El Govern fixa en 1.667 euros per hectàrea l'aportació dels regants de Monredons-Valls de la Ribera d'Ebre


El pagament es farà efectiu a partir de l'arribada de l'aigua a les finques respectives

El reg de suport que es construirà comprèn les obres de captació i impulsió d'aigües de l'embassament de Flix, la construcció d'una bassa i la xarxa de distribució secundària i terciària

Els regants beneficiaris de la infraestructura de reg de suport que es construirà a Flix i Riba-roja d'Ebre, a la zona de Monredons-Valls, hauran d'aportar 1.667 euros per hectàrea regable. El Govern ha aprovat avui l'acord que concreta l'actuació d'infraestructura de regatge de suport a aquesta zona, encomanada a l'empresa pública REGSA, adscrita al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

Aquest acord se centra en dos aspectes bàsics: d'una banda, la fixació de l'aportació econòmica que correspon als beneficiaris i, d'altra banda, la determinació que l'establiment i cobrament de les aportacions dels beneficiaris serà gestionat per REGSA, d'acord amb el conveni entre la Generalitat i aquesta empresa, de 7 de març de 1994. Així, l'aportació econòmica que correspon als beneficiaris es farà efectiva en el termini de deu dies naturals a partir de l'arribada de l'aigua de la xarxa de reg a les seves respectives finques. A més, l'establiment i el cobrament de les esmentades aportacions serà gestionat per REGSA.


Reg de suport a la zona de Monredons-Valls

El projecte constructiu corresponent al reg de suport a la zona de Monredons- Valls, als termes de Flix i Riba-roja d'Ebre, a la comarca de la Ribera d'Ebre, comprèn les obres de captació i impulsió d'aigües de l'embassament de Flix, la construcció d'una bassa de regulació de 45.000 metres cúbics, situada a la planícia del turó de Monredons, així com la xarxa de distribució secundària i terciària.

Els municipis beneficiaris de l'actuació són Flix (676,5 hectàrees) i Riba-roja d'Ebre (18,5 hectàrees), i l'alternativa de cultius considerada per al càlcul són: olivera (70%), ametller (25%) i presseguer (5%). El pressupost total d'execució de l'obra se situa en 6.372.400 euros, i el termini d'execució dels treballs és d'un any.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya