Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 12 de juny de 2007 > Nous accessos a l'Eix del Llobregat
Dimarts, 12 de juny de 2007

Impuls a la construcció de dos nous accessos a l'Eix del Llobregat i la millora de la GI-533 a Bescanó


Es destinen 1,9 milions d'euros per a millorar l'accessibilitat a l'Eix del Llobregat entre Navàs i Puig-reig

La tardor vinent començaran els treballs a la GI-533 al terme de Bescanó, amb una inversió prevista de 3 milions d'euros

El Govern ha aprovat avui la declaració de l'ocupació de béns afectats per a portar a terme dues actuacions de millora a la xarxa viària catalana: el condicionament de la carretera GI-533 en un tram situat al terme municipal de Bescanó i la construcció de dos nous accessos a l'Eix del Llobregat (C-16) entre Navàs i Puig-reig.


Eixamplament i rectificació de revolts a la GI-533

La Generalitat ha impulsat la millora d'un tram d'un quilòmetre de longitud de la GI-533, al terme municipal de Bescanó, que correspon al pas de la via per l'espai d'interès natural del volcà de la Crosa. Aquesta actuació s'emmarca en les obres del condicionament general de la carretera GI-533 entre Girona i Santa Coloma de Farners, en avançada fase d'execució, i s'ha tramitat de manera independent tenint especial cura en la integració paisatgística de l'obra i minimitzant l'impacte ambiental a la zona.

Aquesta actuació permetrà suavitzar els revolts existents i redefinir les interseccions per tal de garantir la fluïdesa i la seguretat de la circulació. Les obres, actualment en licitació per valor de 3 milions d'euros, s'adjudicaran el mes vinent i començaran la tardor vinent, amb un termini d'execució de 4 mesos.

Els treballs consistiran en l'eixamplament de la carretera fins als 10 metres, de manera que la nova via estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d'1,50 metres. A més, s'aprofitarà aquesta ampliació per a suavitzar els revolts més pronunciats amb la construcció de petites variants del traçat.

D'altra banda, es milloraran dues interseccions, que corresponen als encreuaments amb la GI-534 (carretera de Salitja) i la GI-540 (carretera de l'Estanyol), mitjançant la construcció, en ambdós casos, d'un tercer carril per als girs a l'esquerra. L'actuació es completarà amb la millora del ferm de la carretera, el condicionament de nous passos de fauna, la renovació de la senyalització horitzontal i vertical, i la instal.lació de noves tanques de seguretat.


Millora de l'accessibilitat a l'Eix del Llobregat

Amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat a l'Eix del Llobregat (C-16), la Generalitat ha previst la construcció de dos nous accessos entre Navàs i Puig¬reig, un tram que compta amb les característiques d'autovia. Els treballs, dels quals s'ha aprovat avui la declaració d'ocupació de béns afectats, suposaran una inversió d'1,9 milions d'euros. Es preveu que les obres s'iniciïn durant aquest estiu.

  • Accés Navàs Nord: l'actual accés Navàs nord és un semienllaç que permet els moviments des de i cap a Berga. Les obres que ara s'impulsen consistiran en la construcció d'un nou ramal que permetrà efectuar la incorporació a l'autovia en direcció a Manresa, a partir de l'antiga C-16. El ramal tindrà una longitud d'uns 310 metres, format per un carril de 4 metre d'amplada, un voral dret d'1,5 metres i un voral esquerre d'1 metre.
  • Accés a Cal Vidal i Cal Riera: les obres proporcionaran una nova sortida directa des de l'autovia cap als polígons de Cal Vidal i Cal Riera, al terme de Puig-reig, per als vehicles procedents de Manresa. El ramal de sortida tindrà una longitud de 195 metres, format per un carril de 4 metres d'amplada, un voral dret d'1,5 metres i un voral esquerre d'1 metre. Aquest ramal culminarà en una rotonda del polígon de Cal Vidal. El projecte també inclou la construcció a partir d'aquesta rotonda d'un vial de 750 metres de longitud i 7 metres d'amplada, sensiblement paral.lel a la C-16, per tal de connectar amb la resta del polígon.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya