Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 5 de juny de 2007 > Barcelona Bridal Week 2007
Dimarts, 5 de juny de 2007

Aprovada una subvenció d'1,8 milions d'euros per al certamen de moda nupcial Barcelona Bridal Week 2007


El certamen, que aglutina la Passarel·la Gaudí Núvies i el Saló Noviaespaña, és un referent internacional en moda nupcial i aparador de les darreres tendències en vestits de núvia i complements

El Govern ha aprovat atorgar una subvenció d'1,8 milions d'euros per al certamen de moda nupcial Barcelona Bridal Week 2007. En virtut d'aquest acord, s'autoritza al Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA), organisme adscrit al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, ha atorgar aquest ajut a l'Associació Moda Barcelona per a la Barcelona Bridal Week (BBW) que s'ha celebrat del 29 de maig al 3 de juny a Fira Barcelona.

El certamen, que aglutina la Passarel·la Gaudí Núvies i el Saló Noviaespaña, és un referent internacional en moda nupcial i aparador de les darreres tendències en vestits de núvia i complements.

En el marc de les actuals polítiques de suport al sector de la moda, es manté el suport a la Barcelona Bridal Week, tant a Passarel·la Gaudí Núvies -que s'ha celebrat del 29 al 31 de maig- com al Saló Noviaespaña -celebrada de l'1 al 3 de juny- que organitza l'Associació Moda Barcelona.

En el marc de la BBW, la Passarel·la Gaudí Núvies ha comptat amb la presència dels dissenyadors i firmes més destacades, entre els quals Rosa Clarà, Pronovias, Karl Lagerfeld, Vittoria&Lucchino, Lluïsa Rabell, Jesús del Pozo, o Hannibal Laguna, entre les 25 desfilades que s'han pogut veure durant els tres dies de celebració a Fira Barcelona Gran Via 2.

Per la seva banda, el Saló Noviaespaña ha acollit enguany 127 expositors al llarg de 30.000 metres quadrats. De les firmes participants al saló, el 30% són internacionals, procedents de França, Portugal, Alemanya, Regne Unit, Suïssa, Corea i Marroc.


El pes creixent del sector de la moda nupcial a Catalunya

Al 2006, Catalunya va exportar un volum de 88,8 milions d'euros en vestits i complements de núvia, xifra que representa un increment de 27,2% respecte 2005. Al conjunt de l'Estat, al 2006 les exportacions van suposar 179,1 milions d'euros, i també van representar un augment respecte l'any anterior, concretament del 35,7%, un increment degut, en gran part, al bon comportament de les exportacions catalanes.

De fet, Catalunya continua sent el motor exportador en aquest sector ja que al 2006 va tornar a aglutinar pràcticament la meitat de les vendes a l'exterior del conjunt de l'Estat, concretament, el 49,6%.

Els vestits de núvia continuen representant la major part de les exportacions. L'any passat es van exportar vestits de núvia de Catalunya per un volum total de 50,9 milions d'euros (incloent els vestits de fibres sintètiques i fibres artificials), el que representa el 57,3% del total exportat. Al conjunt de l'Estat la xifra és similar: dels 179,1 milions d'euros exportats en moda nupcial al 2006, el 55,3% corresponien a vestits de núvia.

Pel que fa als principals clients, els països de la UE són els principals destinataris de les exportacions de la moda de núvies, tant en relació a Catalunya com arreu de l'Estat. Portugal és el principal client de Catalunya, amb el 24,26% del total de les exportacions catalanes, seguida d'Itàlia amb el 15,35%, França, amb 10,78%, Alemanya, amb el 7,72% i Regne Unit, amb el 5,1%.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya